Home » Yogaretreats

Yogaretreats

Yogaretreats i Beddingestrand!

 Ett par gånger om året har jag yogaretreats, ibland i tystnad, i Beddingestrand på sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. Dessa helger ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inte många timmar vi tillbringar tillsammans, men känslan blir som efter att ha varit iväg på en lång resa – en resa inombords. En retreat ger var och en möjlighet att varva ner, vara mer närvarande och ta hand om sig själv. Det yttre skalas av och bit för bit närmar vi oss kärnan, det väsentliga. I en värld fylld av valmöjligheter och ständiga intryck, behövs en oas där man har tid att koppla av, lyssna inåt och känna in hur man har det och vad man önskar av livet. På en yogaretreat får du möjlighet till det. 

 

YOGARETREAT I GARNHUSET
20 – 22 OKTOBER 2023

Jag önskar dig varmt välkommen till en helgretreat i Garnhuset, Beddingestrand, denna plats som har himmel och hav som sin närmsta granne. Här tillbringar vi dagarna tillsammans med yoga och meditation, andningsövningar och stillhet, promenader och reflektion. Syftet med helgen är att ge dig en paus i tillvaron, en möjlighet att stanna upp och reflektera över livet; vad är bra i ditt liv och vad behöver du lämna för att ge plats till något nytt. Med fokus på dig, närvaro i kroppen och där du får möjlighet att stänga av det yttre och rikta blicken inåt – för att lyssna – är det lättare att hitta svaren som finns inom dig. Hösten är också en bra tid för självreflektion. Naturen förbereder sig för vintervila och så gör också vi.

Garnhuset
Vi tillbringar helgen i Garnhuset som bokstavligen ligger på stranden i Beddingestrand. Förr hängde fiskarna sina garn här. Idag är det ett varsamt renoverat hus med en stor sal och vacker veranda. Här kommer vi yoga och meditera. Här kan du vila, reflektera och skriva. Själva platsen inbjuder till detta med havet som bakgrundsmusik och ett stort lugn som vilar i huset. Utrymme finns för promenader längs stranden och i den vackra närmiljön. Från morgon till kväll bjuds du på hemlagad vegetarisk mat som får alla dina sinnen att jubla så både kropp och sinne får sitt.

Strandvilla
Inför helgen har vi hyrt Strandvillan för långväga gäster så du kan stanna i Beddinge hela helgen och verkligen njuta av din retreat. Även för dig som bor nära är det bra att fullt ut vara på retreat och ta hand om dig. Strandvilla är belägen bara några hundra meter från Garnhuset.

Yoga
Yogan passar alla, såväl nybörjare som vana yogautövare. Det blir klasser med flödesyoga och yinyoga och dessa anpassas efter deltagarna. Ta med egen yogamatta, filt, ev yogablocks och meditationskudde om du har.

Skrivstunder
Ta med en bok för dina tankar och funderingar då det blir många skrivstunder. Med mina 25 år som högstadielärare i svenska och med stort fokus på att ge eleverna tillgång till förmågan att uttrycka sig i tal och skrift vet jag vilken kraft ordet har. Det är otroligt läkande att kunna uttrycka det som finns inombords, att låta tankarna få släppas fria och få rymd. Därför passar skrivande väldigt bra ihop med yogaretreats då stort fokus läggs på oss själva. Det är också fint att skriva ner sina tankar i en bok som du sedan efter helgen kan återvända till igen och igen.

Tystnad
Bitvis är helgen i tystnad för att vi ännu mer ska kunna släppa taget om allt sus och brus runt omkring och få landa i oss själva och hitta in i ro.

När: fredagen den 20 – söndagen den 22 oktober 2023
Var: Garnhuset i Beddingestrand
Pris: 3700:- inkl allt som mat och boende. Ordnar du boende på annat håll dras 600:- av för boendet
Anmälan: ingrid.banheden@nyttoliv.se
Fullständiga villkor: Bokningsvillkor

Preliminärt program

Fredag 20 oktober

16.00  Incheckning för boende i Strandvillan

17.00   Välkomstfika och presentation i Garnhuset

18.00   Mjuk, flödande yogaklass

19.30   Hemlagad vegetarisk middag

20.30   Vägledd meditation – sharing

Lördag 21 oktober
En dag i tystnad

07.00   Morgonte / Morgonkaffe

07.30   Flödande morgonyoga med andningsövningar

09.30   Frukostbuffé

10.30    OSHO Meditation samt skrivövningar

12.30   Lunch

13.30   Egentid med vandring längs havet och övningar ute om vädret tillåter;
sinnesmeditation, skrivuppgifter

16.00   Yinyoga med andningsövningar och avslutande Sound Healing Meditation

18.30   Middag

20.00  Vägledd meditation – sharing

Söndag 22 oktober

07.00 Morgonte / Morgonkaffe

07.30 Flödande morgonyoga

9.00 Frukostbuffé

10.00   Föreläsning chakrasystemet

12.00   Lunch

13.00 Yinyoga

15.00 Avrundning

Mindre justeringar i programmet kan förekomma.

HELDAGSRETREAT I TYSTNAD

12 NOVEMBER 2023

 

Varmt välkommen till vinterns  heldagsretreat i tystnad med yoga och meditation i Garnhuset, Beddingestrand.  Det blir en dag som varvas med yogapass, meditationer, skrivstunder, Sound Healing Meditation och andningsövningar. Mellan de olika passen bjuder vi på hälsosam, hemlagad, vegetarisk mat som får dina smaksinnen att jubla!

Dagen är i tystnad
Kanske avskräcker det någon men attraherar alltfler. Att få vara tyst en hel dag är en utmaning för många men ger också en otrolig vila. Tystnaden hjälper till att verkligen vända fokus inåt och vara fullt uppmärksammad på sig själv och dessa dagar har blivit väldigt populära med återkommande deltagare. Det är skönt att då och då få sätta det yttre bruset på pausläge och få vila i sig själv. Fika, lunch och middag ingår och vi tänker helhetskoncept så maten är hemlagad så långt det går, näringsrik, hälsosam – och väldigt god! Den uppskattas mycket av deltagarna.

Syftet med dagen
Syftet med dagen är att få en stunds paus i tillvaron, att kunna vända fokus inåt och bara ta hand om, vårda och ge sig själv omsorg. Att vara tyst hjälper och gör det lättare att vända blicken inåt. Du blir guidad i de olika övningarna, serverad god mat och kan slappna av fullt ut. Dagsprogrammet är detsamma för alla, men var och en gör sin egen inre resa, genom de olika yogaövningarna och meditationerna.

Skrivstunder
Vi rekommenderar att ta med en anteckningsbok och skriva ner de tankar och funderingar som kommer upp under dagen. När man är tyst är det så mycket lättare att kunna lyssna inåt och höra den där inre rösten. Det är fint att vid senare tillfällen kunna titta tillbaka på dessa anteckningar och återigen minnas dagen.  

Garnhuset
Vi tillbringar dagen i Garnhuset, ett hus där fiskarna förr hängde sina garn och som bokstavligen ligger på stranden. Det är en fröjd att få vara här med havet så nära inpå. Alla sinnen skärps och naturen känns otroligt nära.

Vi önskar dig varmt välkommen till en dag för dig.

Preliminärt program:

10.00 Välkomstfika och presentation

10.45 – 12.45  Flödesyoga med the Power of Breath

13.00 Vegetarisk, hemlagad lunch

14.15 – 15.15 OSHO Meditation Nadabrahma

15.30 – 17.30 Yinyoga med Sound Healing Meditation

17.30 – 19.00 Hemlagad vegetarisk middag och avrundning av dagen

 

Plats: Garnhuset i Beddingestrand

Tid: 12 november 2023

Pris: 1395:-. När du betalat din kursavgift har du säkrat din plats.

Anmälan och ev. frågor: ingrid.banheden@nyttoliv.se

Avbokning: Vid avbokning tom 7 dagar innan kursen erhålles hela kursavgiften i retur. Vid avbokning from 6 dagar innan kursen erhålles kursavgiften i retur, minus en bokningskostnad på 500:- och under förutsättning att giltigt läkarintyg uppvisas.

Till anmälan:

 Sagt om Ingrids yogahelger i Beddinge genom åren:

Deltagare 1

”Mina förväntningar uppfylldes mer än väl. Jag tar med mig att det är värdefullt att ta hand om kropp och knopp. Den tiden jag lägger på det är guld värt. Jag tar också med mig att guldkorn finns att finna i stillheten. Jag fick tag på några saker som gav mig något under dagen, det blev lite självkännedom. Troligtvis hade jag inte fått tag i dem om det varit en ordinarie söndag med sysslor och fix hemmavid.
Det var första gången jag provade yoga och jag fick mersmak! Skulle gärna börja på nybörjaryoga. Det var otroligt skönt att få vara i tystnad, så kravlöst, när det annars i livet är så mycket sus och brus.”

Deltagare 2

”Min andra gång i Garnhuset var lite annorlunda än min första för jag var då på en annan plats i livet. Det blev precis så härligt och harmoniskt som jag tänkt mig. Den här gången visste jag ju mer vad som komma skulle, men jag älskar att bli guidad genom dagen och bara veta en kort sekvens i taget vad som kommer hända. Den här gången kändes inte timmesmeditationen alls lång. Jag känner mig lugn och harmonisk och som att jag har fått vara inkopplad i en laddsladd hela dagen. Jag tar med mig lugnet och energin och mina elever kommer få glädje av både den och Fyrkantsandningen kommande vecka. Den är ju perfekt just nu för mina nior. Tack för ännu en fantastisk yogadag!”

Deltagare 3

”Det var en underbar dag. Det var otroligt helande, läkande att få tillbringa en dag i tystnad tillsammans med kvinnor jag inte kände men ändå kände spontan tillit till. Särskilt meditationen uppskattade jag. Jag mediterar varje dag och är bekväm med det så längden var bara välkommen. Formatet/metoden var helt ny för mig. Tack! För mig var yogan inte så viktig. Jag har gjort så mycket yoga genom åren att det ofta är svårt att gå in i nya sätt. Men det var så skönt att bara vila under första passet. Jag var så otroligt skör och ledsen då att det var precis vad jag behövde. Jag önskar att det hade varit en hel helg. Gärna i tystnad.”

Deltagare 4

”Jag tar med mig vikten av energi och en påminnelse av hur viktigt det är att stanna upp. Hur min omgivning påverkas när jag inte är i balans. Att komma ihåg att välja aktiviteter som ger och inte tar energi.”

Deltagare 5

”Mina förväntningar på dagen uppfylldes absolut. Är i en sorgeprocess så har mycket sorg och smärta i kroppen. Det var omsorgsfullt och lugnet du sprider i din ledning gjorde att jag snabbt kände mig trygg att ta till mig det du gav. Tack! Tacksam över all fin planering och omsorg kring oss alla. Mycket kärlek och respekt. Tack för fint arbete!”

Deltagare 6

”Spännande att testa de olika formerna av yoga, meditation, mm. Känns som en jättebra dag för att kunna välja inriktning för framtiden. Andningsövningarna var jättebra. Var på väg att ge upp efter lunch men är jätteglad att jag stannade.”

Deltagare 7

”Jag ville ge mig själv en dag för tid och stillhet och det har jag verkligen fått. En fantastisk miljö med underbar mat, ett bra planerat program med allt jag önskade mig. Så tack för denna underbara dag. Jag tar med mig hem många fantastiska andningsövningar som jag verkligen kan använda mig av. Jag har inte använt mig av ”hummande” meditation tidigare och trodde inte det var något för mig men fel hade jag. Sedan har jag också upptäckt tystnadens magiska verkan – jag älskar det! Älskar blandningen av meditation och yoga som fyllde dagen till fullo. Så tacksam för denna dag och att få ledas av dig. Vill alltid ha din röst och energi nära mig och dina ständiga påminnelser om att lyssna på kroppen och att den berättar vad som fungerar just idag. Det behöver jag.”

Deltagare 8

”Tack från djupet av mitt hjärta till er, Ingrid och Hasse. Så alldeles underbart att få tillbringa en hel helg och verkligen landa i mig själv, just i Beddingestrand och tillsammans med min”äldsta fina vän.” Service bättre än på det finaste hotell, fantastisk mat. Det var så skönt att vi var en så liten grupp, så jag vågade släppa ut sorgen som bott i mitt hjärta. Underbart skönt att få vara i kroppen på/i olika yogaövningar. Oljor – underbara! En fantastisk resa i mig själv.”

Deltagare 9

”Har verkligen sett fram emot yogahelgen. Hade inte några direkta bilder eller förutspådda tankar om hur det skulle bli. Var ett par veckor innan rädd att jag skulle missa detta om jag blev sjuk. Flera förkylda/sjuka. Jag klarade mig! Det har verkligen varit toppen genom hela helgen! Jag har lärt mig en hel del. Jag har ”landat” och fått ny energi. Miljön vid havet är så givande och ger en ”extra-allt-upplevelse.” Yogapassen har varit suveräna. Maten har varit jättegod. Upplägget med två pass på lördagen och ett pass på söndagen samt tid till egna reflektioner, egen tid har varit toppen. Sharing var något nytt – lite pirrigt innan men väldigt fint och givande. Tack Ingrid och assistent Hasse!”

Deltagare 10

”Bra upplägg. Tillräckligt mycket tid per sak och mellan passen. Garnhuset är en trevlig lokal som ligger underbart. Underbart att vara på stranden och nära havet. God mat. Att vi bor i sommarstugan gör att upplevelsen känns familjär och hemtrevlig. Vi deltagare kommer varandra nära och det blir både givande och roliga diskussioner. Sharing är en intressant upplevelse och det är ett bra tillfälle att reflektera över dagen och tankar som har bubblat upp. Att få ventilera sina upplevelser om man vill det.”

Deltagare 11

”Det har varit två sköna dagar med tid för omsorg om både kropp och själ. Yogaövningarna kändes bra i kroppen och kombinationen med promenader vid havet och goda måltider tillsammans var mycket bra. Jag har fått en helg som ger mersmak och det känns som att jag hittar tillbaka till det intresse jag har för balans i livet. Svårt att ta sig den tiden ibland men jag är väldigt nöjd att jag gav mig själv denna helg. Tack så mycket.”

Deltagare 12

”En upplevelse! Härlig natur med hav och sol. God mat. Inkvarteringen fungerade bra. Ingrid är proffsig. Upplägget fungerade mycket bra. Vi har fått mycket av allt. Återkommer gärna. Allt till stor belåtenhet.”

Deltagare 13

”Det har varit en fantastisk helg! Jag tycker du haft en bra balans mellan skrivövningar, egna reflektioner och yoga samt egentid. Skrivövningarna har varit enkla men har ju gett mer än man trodde. Den tysta sinnespromenaden är skön! Den gör att man kommer in i en mer djup och reflekterande sinnesnärvaro. Du råder ju inte över vilka som anmäler sig till detta, men jag måste säga att det varit fantastiska möten med så underbara kvinnor! Att få komma nära och att alla vågar öppna sig är dock din förtjänst! Både med din tillåtande yoga men också eftersom du är en så fantastisk skön person! Vill tacka dig för en underbar yogahelg!”