Home » YOGARETREATS

YOGARETREATS

Ett par gånger om året har jag yogaretreats i Beddingestrand på sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. Dessa helger ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inte många timmar vi tillbringar tillsammans, men känslan blir som efter att ha varit iväg på en lång resa. Ett retreat ger var och en möjlighet att varva ner, vara mer närvarande och ta hand om sig själv. I denna värld som är så fylld av valmöjligheter och olika intryck hela tiden, behövs en oas där man har tid att koppla av, lyssna inåt och känna in hur man har det och vad man önskar av livet. På ett yogaretreat får du möjlighet till det.


YOGA- OCH KREATIVITETSHELG I SEPTEMBER 2019

ANDRUM I BALANS OCH SKAPANDE

När hösten gör sitt intåg är det åter dags för en härlig helg fylld av yoga och kreativa upplevelser. En helg som jag gör tillsammans med Liz Nilsson, textilkonstnär och yogainstruktör.

”Yoga releases the creative potential of Life” (B.K.S Iyengar)

Detta retreat kombinerar yoga, meditation, visuella övningar, kreativt skrivande och hälsosam, näringsrik mat. Varje deltagare får en kreativ dagbok vid ankomst att använda under retreatet. Den används under helgen som ett verktyg där ord och visuellt uttryck, som färg, form och linjer, kombineras som ett sätt att utforska nya idéer och att skapa fritt, utan bedömning. Det blir en helg där du kan experimentera och prova nya tekniker och uttrycksformer utan krav på ett slutgiltigt resultat. Helt enkelt en helg med fritt skapande. Du behöver varken vara konstnär, författare eller yogautövare, utan bara ha en önskan och nyfikenhet att få vara kreativ och bli inspirerad. Helgen är ett sätt att nära kropp och sinne och påbörja hösten med ett kreativt sinnelag.

Beddinge är en lugn ort vid havet som innan var en fiskeby. Både Ingrid och Liz har tillbringat sina somrar där sen barnsben. Inför detta retreat öppnar de sina hem i Beddingestrand och delar dem med er. Vi kommer även ha en del aktiviteter i Garnhuset, ett hus precis vid havet, där fiskarna förr hängde sina garn. Nu är det varsamt renoverat och hyrs ut till olika evenemang.

Njut av ljudet från havet, slappna av med yoga och meditation, bli inspirerad i kreativa workshops, ät näringsrik hemlagad vegetarisk mat och möt nya vänner.

 

Datum: 20 – 22 september 2019
Tid:
ankomst fredag 16.00, avresa söndag 16.00
Plats:
Beddingestrand, Skåne
Pris:
3500 kronor inkl. allt som mat, boende i dubbelrum och kursavgift. (Bor du nära och hellre vill bo hemma är priset 2.900 kr)
Ledare:
Ingrid Banheden Breisner, yogapedagog och skrivcoach, (www.banhedenbreisner.se www.nyttoliv.se)
Liz Nilsson, yogainstruktör och textilkonstnär (www.liznilsson.com www.seedpodyoga.com)
Mer info:
kontakta ingrid.banheden@nyttoliv.se


PRELIMINÄRT PROGRAM

Fredag:
15.00-16.00 Ankomst till stugan, installation, rumsfördelning, tid att landa.
16.00 Välkomstte, presentation samt genomgång av programmet.
17.00 Mjuk yoga, vi börjar använda vår kreativa dagbok
18.30 Strandpromenad
19.30 Hemlagad näringsrik, vegetarisk middag
21.00 Meditation och samtal
22.00 Kvällen avslutas

Lördag:
Vi tillbringar det mesta av dagen i Garnhuset.
07.00 Te och frukt i tystnad
07.30 Yoga/ meditation följt av skrivövningar
09.00 Näringsrik frukost
10.30 Promenad längs havet till Garnhuset i tystnad.
11.00 Kreativ workshop: undersök ditt personliga uttryck i linjer, färg och form och kreativt skrivande
13.00 Hemlagad näringsrik vegetarisk lunch
14.30 Kreativ workshop: undersök ditt personliga uttryck i linjer, färg och form och kreativt skrivande
16.30-18.30 Yoga workshop – Fysisk yoga, meditation
18.30 Fri tid i tystnad
19.30 Hemlagad näringsrik vegetarisk middag
20.30 Vägledd meditation och samtal
22.00 Promenad tillbaka till boendet i tystnad. Kvällen avslutas

Söndag:
07.00 Te och frukt i tystnad
07.30 Promenad längs havet till Garnhuset
08.00 -10.00 Yin-Yoga följt av skrivövningar
10.30 Näringsrik frukost
11.30 Kreativ workshop: undersök ditt personliga uttryck i linjer, färg och form och kreativt skrivande
13.00 Hemlagad, näringsrik, vegetarisk lunch
14.30 Packning, sharing och avrundning av helgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sagt om Ingrids yogahelger i Beddinge:
”Tack från djupet av mitt hjärta till er, Ingrid och Hasse. Så alldeles underbart att få tillbringa en hel helg och verkligen landa i mig själv, just i Beddingestrand och tillsammans med min”äldsta fina vän.” Service bättre än på det finaste hotell, fantastisk mat. Det var så skönt att vi var en så liten grupp, så jag vågade släppa ut sorgen som bott i mitt hjärta. Underbart skönt att få vara i kroppen på/i olika yogaövningar. Oljor – underbara! En fantastisk resa i mig själv.”

”Har verkligen sett fram emot yogahelgen. Hade inte några direkta bilder eller förutspådda tankar om hur det skulle bli. Var ett par veckor innan rädd att jag skulle missa detta om jag blev sjuk. Flera förkylda/sjuka. Jag klarade mig! Det har verkligen varit toppen genom hela helgen! Jag har lärt mig en hel del. Jag har ”landat” och fått ny energi. Miljön vid havet är så givande och ger en ”extra-allt-upplevelse.” Yogapassen har varit suveräna. Maten har varit jättegod. Upplägget med två pass på lördagen och ett pass på söndagen samt tid till egna reflektioner, egen tid har varit toppen. Sharing var något nytt – lite pirrigt innan men väldigt fint och givande. Tack Ingrid och assistent Hasse!”

”Bra upplägg. Tillräckligt mycket tid per sak och mellan passen. Garnhuset är en trevlig lokal som ligger underbart. Underbart att vara på stranden och nära havet. God mat. Att vi bor i sommarstugan gör att upplevelsen känns familjär och hemtrevlig. Vi deltagare kommer varandra nära och det blir både givande och roliga diskussioner. Sharing är en intressant upplevelse och det är ett bra tillfälle att reflektera över dagen och tankar som har bubblat upp. Att få ventilera sina upplevelser om man vill det.”

”Det har varit två sköna dagar med tid för omsorg om både kropp och själ. Yogaövningarna kändes bra i kroppen och kombinationen med promenader vid havet och goda måltider tillsammans var mycket bra. Jag har fått en helg som ger mersmak och det känns som att jag hittar tillbaka till det intresse jag har för balans i livet. Svårt att ta sig den tiden ibland men jag är väldigt nöjd att jag gav mig själv denna helg. Tack så mycket.”
”En upplevelse! Härlig natur med hav och sol. God mat. Inkvarteringen fungerade bra. Ingrid är proffsig. Upplägget fungerade mycket bra. Vi har fått mycket av allt. Återkommer gärna. Allt till stor belåtenhet.”
”Det har varit en fantastisk helg! Jag tycker du haft en bra balans mellan skrivövningar, egna reflektioner och yoga samt egentid. Skrivövningarna har varit enkla men har ju gett mer än man trodde. Den tysta sinnespromenaden är skön! Den gör att man kommer in i en mer djup och reflekterande sinnesnärvaro. Du råder ju inte över vilka som anmäler sig till detta, men jag måste säga att det varit fantastiska möten med så underbara kvinnor! Att få komma nära och att alla vågar öppna sig är dock din förtjänst! Både med din tillåtande yoga men också eftersom du är en så fantastisk skön person! Vill tacka dig för en underbar yogahelg!”

 

Till anmälan: