Home » Yogaretreats

Yogaretreats

YOGARETREATS I BEDDINGESTRAND 2018

Följ med till mitt paradis, Beddingestrand, där vi tillbringar en helg tillsammans i yogans tecken!  Det blir två dagar fyllda med yoga, meditation, promenader, yogafilosofi, vegetarisk, hemlagad mat, tid för återhämtning och påfyllning av energi.

Vi bor i min sommarstuga som ligger ca 10 minuters promenad från havet, och vi tillbringar dagarna i Garnhuset, ett hus som ligger nästan på stranden. Där har vi yogaklasser, meditation, äter några av måltiderna,  samt får tid till oss själva. Garnhuset ligger vid havet, så det är en otroligt meditativ plats. Du får tid och möjlighet att promenera längs stranden, ta ett dopp om vädret tillåter eller bara sitta ner på en bänk vid vattnet för att koppla av och njuta.

Helgen är för både nybörjare och mer erfarna yogautövare. Här finns något för alla.
Välkommen till en helg med dig själv.

Datum: 26-27 maj och 8-9 september 2018
Tid:
lördag kl. 09:00, avresa söndag kl. 16:00
Plats: Beddingestrand, Skåne
Pris: 2350 kronor (priset inkluderar allt såsom mat, boende och kursavgift)
Lärare: Ingrid Banheden Breisner

Antalet deltagare är begränsat till åtta personer. För anmälan och frågor maila till info@nyttoliv.se. Med bokningsbekräftelsen får du en faktura på 500:- som ska vara oss tillhanda tio dagar efter bokningen.

Preliminärt kursupplägg:
Lördag:
9:00 Ankomst till stugan, installation, rumsfördelning, tid att landa.
9:30 – 10:15 Välkomstte, presentation samt genomgång av programmet.
10:15 – 11:15 Promenad till Garnhuset längs havet; gående meditation med andningsövningar och stretchövningar.
11:15 – 12.30 Yogapass med flödande, uppmjukande rörelser
12.30 – 13.30 Hemlagad vegetarisk lunch
13:30 – 15:00 Egentid (skriva, promenera, läsa, fotografera, bada…)
15:00 – 15:45 Vägledd meditation med massage. reflektionstid.
16:00 – 18:00 Fördjupat yogapass med visualiserande andningsövningar.
18:00 – 19:00 Hemlagad vegetarisk middag
19:00 – 20:00 Promenad tillbaka till stugan.
20:00 Samling runt lägerelden. Kvällsdryck

Söndag:

7:30 – 8:30 Frukost i stugan
8:30 – 9:30 Gående tyst sinnesmeditation längs havet till Garnhuset.
9:30 – 10:00 Reflektionstid
10:00-12:00 Yinyogapass
12:00 – 13:00 Hemlagad vegetarisk lunch
13:00 – 14:30 Yogafilosofi, vägledd meditation, sound healing, utvärdering.
14:30 – 15:30 Promenad tillbaka till stugan
15:30 – 16:00 Packning och avrundning av helgen.

 
Sagt om Ingrids yogahelger i Beddinge:
”Tack från djupet av mitt hjärta till er, Ingrid och Hasse. Så alldeles underbart att få tillbringa en hel helg och verkligen landa i mig själv, just i Beddingestrand och tillsammans med min”äldsta fina vän.” Service bättre än på det finaste hotell, fantastisk mat. Det var så skönt att vi var en så liten grupp, så jag vågade släppa ut sorgen som bott i mitt hjärta. Underbart skönt att få vara i kroppen på/i olika yogaövningar. Oljor – underbara! En fantastisk resa i mig själv.”

”Har verkligen sett fram emot yogahelgen. Hade inte några direkta bilder eller förutspådda tankar om hur det skulle bli. Var ett par veckor innan rädd att jag skulle missa detta om jag blev sjuk. Flera förkylda/sjuka. Jag klarade mig! Det har verkligen varit toppen genom hela helgen! Jag har lärt mig en hel del. Jag har ”landat” och fått ny energi. Miljön vid havet är så givande och ger en ”extra-allt-upplevelse.” Yogapassen har varit suveräna. Maten har varit jättegod. Upplägget med två pass på lördagen och ett pass på söndagen samt tid till egna reflektioner, egen tid har varit toppen. Sharing var något nytt – lite pirrigt innan men väldigt fint och givande. Tack Ingrid och assistent Hasse!”

”Bra upplägg. Tillräckligt mycket tid per sak och mellan passen. Garnhuset är en trevlig lokal som ligger underbart. Underbart att vara på stranden och nära havet. God mat. Att vi bor i sommarstugan gör att upplevelsen känns familjär och hemtrevlig. Vi deltagare kommer varandra nära och det blir både givande och roliga diskussioner. Sharing är en intressant upplevelse och det är ett bra tillfälle att reflektera över dagen och tankar som har bubblat upp. Att få ventilera sina upplevelser om man vill det.”

”Det har varit två sköna dagar med tid för omsorg om både kropp och själ. Yogaövningarna kändes bra i kroppen och kombinationen med promenader vid havet och goda måltider tillsammans var mycket bra. Jag har fått en helg som ger mersmak och det känns som att jag hittar tillbaka till det intresse jag har för balans i livet. Svårt att ta sig den tiden ibland men jag är väldigt nöjd att jag gav mig själv denna helg. Tack så mycket.”
”En upplevelse! Härlig natur med hav och sol. God mat. Inkvarteringen fungerade bra. Ingrid är proffsig. Upplägget fungerade mycket bra. Vi har fått mycket av allt. Återkommer gärna. Allt till stor belåtenhet.”
Tack Hasse för den brainsmarta maten under yogaretreatet tom sköterskan på vc tyckte att jag blivit bättre…hade högre hb än tidigare…
Mycket syrerikt blod strömmar genom hjärnan tack vare yogan och din goda mat!tack Hasse vilken reklamgrej!!????

VÅGA YOGA

Till anmälan: