Home » Yogaretreats

Yogaretreats

Ett par gånger om året har jag endagsretreats i Beddingestrand på sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. Dessa dagar  ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inte många timmar vi tillbringar tillsammans, men känslan blir som efter att ha varit iväg på en lång resa. Ett retreat ger var och en möjlighet att varva ner, vara mer närvarande och ta hand om sig själv. I denna värld som är så fylld av valmöjligheter och olika intryck hela tiden, behövs en oas där man har tid att koppla av, lyssna inåt och känna in hur man har det och vad man önskar av livet. På ett yogaretreat får du möjlighet till det.

YOGA OCH MEDITATION 

HELDAGSRETREAT I TYSTNAD I BEDDINGESTRAND

15 oktober, 19 november

Varmt välkommen till höstens tysta retreats på Garnhuset i Beddingestrand. Under många år har vi ordnat helgretreats men under pandemin blev det inte riktigt möjligt med retreats med övernattning och idén föddes att ha enbart endagsretreat. Dessa dagar blir alltmer populära och många deltagare återkommer dessutom flera gånger. Dagen är i tystnad. Kanske avskräcker det någon men attraherar alltfler. Att få vara tyst en hel dag är en utmaning för många men också en otrolig vila. Det hjälper till att verkligen vända fokus inåt och vara fullt uppmärksammad på sig själv.  

Både fika, lunch och middag ingår och vi tänker helhetskoncept så maten är hemlagad så långt det går, näringsrik, hälsosam – och väldigt god! Den uppskattas mycket av deltagarna.

Syftet med dagen är att först och främst få en stunds paus i tillvaron, att få bli guidad en hel dag och få ge sig själv omsorg och omtanke.  Dagsprogrammet är detsamma för alla, men var och en gör sin egen inre resa. Vi rekommenderar att ta med en anteckningsbok och skriva ner de tankar och funderingar som kommer upp under dagen. När man är tyst är det så mycket lättare att kunna lyssna inåt och höra den där inre rösten. Det är fint att vid senare tillfällen kunna titta tillbaka på dessa anteckningar och återigen minnas dagen.  

Vi önskar dig varmt välkommen till en dag med dig.

 

Preliminärt program:

10.00 Välkomstfika och presentation

10.45 – 12.45  Flödesyoga med the Power of Breath

13.00 Vegetarisk, hemlagad lunch

14.15 – 15.15 OSHO Meditation Nadabrahma

15.30 – 17.30 Yinyoga med Sound Healing Meditation

17.30 – 19.00 Hemlagad vegetarisk middag och avrundning av dagen

 

Plats: Garnhuset i Beddingestrand

Tid: 15 oktober och 19 november 10.00 – 19.00

Pris: 1395:-. När du betalat din kursavgift har du säkrat din plats.

Max antal deltagare: 12

Anmälan och ev. frågor: ingrid.banheden@nyttoliv.se

Avbokning: Vid avbokning tom 7 dagar innan kursen erhålles hela kursavgiften i retur. Vid avbokning from 6 dagar innan kursen erhålles hela kursavgiften i retur, förutom en bokningskostnad på 500:-.

Till anmälan:

 Sagt om Ingrids yogahelger i Beddinge:
”Tack från djupet av mitt hjärta till er, Ingrid och Hasse. Så alldeles underbart att få tillbringa en hel helg och verkligen landa i mig själv, just i Beddingestrand och tillsammans med min”äldsta fina vän.” Service bättre än på det finaste hotell, fantastisk mat. Det var så skönt att vi var en så liten grupp, så jag vågade släppa ut sorgen som bott i mitt hjärta. Underbart skönt att få vara i kroppen på/i olika yogaövningar. Oljor – underbara! En fantastisk resa i mig själv.”

”Har verkligen sett fram emot yogahelgen. Hade inte några direkta bilder eller förutspådda tankar om hur det skulle bli. Var ett par veckor innan rädd att jag skulle missa detta om jag blev sjuk. Flera förkylda/sjuka. Jag klarade mig! Det har verkligen varit toppen genom hela helgen! Jag har lärt mig en hel del. Jag har ”landat” och fått ny energi. Miljön vid havet är så givande och ger en ”extra-allt-upplevelse.” Yogapassen har varit suveräna. Maten har varit jättegod. Upplägget med två pass på lördagen och ett pass på söndagen samt tid till egna reflektioner, egen tid har varit toppen. Sharing var något nytt – lite pirrigt innan men väldigt fint och givande. Tack Ingrid och assistent Hasse!”

”Bra upplägg. Tillräckligt mycket tid per sak och mellan passen. Garnhuset är en trevlig lokal som ligger underbart. Underbart att vara på stranden och nära havet. God mat. Att vi bor i sommarstugan gör att upplevelsen känns familjär och hemtrevlig. Vi deltagare kommer varandra nära och det blir både givande och roliga diskussioner. Sharing är en intressant upplevelse och det är ett bra tillfälle att reflektera över dagen och tankar som har bubblat upp. Att få ventilera sina upplevelser om man vill det.”

”Det har varit två sköna dagar med tid för omsorg om både kropp och själ. Yogaövningarna kändes bra i kroppen och kombinationen med promenader vid havet och goda måltider tillsammans var mycket bra. Jag har fått en helg som ger mersmak och det känns som att jag hittar tillbaka till det intresse jag har för balans i livet. Svårt att ta sig den tiden ibland men jag är väldigt nöjd att jag gav mig själv denna helg. Tack så mycket.”
”En upplevelse! Härlig natur med hav och sol. God mat. Inkvarteringen fungerade bra. Ingrid är proffsig. Upplägget fungerade mycket bra. Vi har fått mycket av allt. Återkommer gärna. Allt till stor belåtenhet.”
”Det har varit en fantastisk helg! Jag tycker du haft en bra balans mellan skrivövningar, egna reflektioner och yoga samt egentid. Skrivövningarna har varit enkla men har ju gett mer än man trodde. Den tysta sinnespromenaden är skön! Den gör att man kommer in i en mer djup och reflekterande sinnesnärvaro. Du råder ju inte över vilka som anmäler sig till detta, men jag måste säga att det varit fantastiska möten med så underbara kvinnor! Att få komma nära och att alla vågar öppna sig är dock din förtjänst! Både med din tillåtande yoga men också eftersom du är en så fantastisk skön person! Vill tacka dig för en underbar yogahelg!”