Home » YOGARETREATS

YOGARETREATS

Ett par gånger om året har jag yogaretreats i Beddingestrand på sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. Dessa helger ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inte många timmar vi tillbringar tillsammans, men känslan blir som efter att ha varit iväg på en lång resa. Ett retreat ger var och en möjlighet att varva ner, vara mer närvarande och ta hand om sig själv. I denna värld som är så fylld av valmöjligheter och olika intryck hela tiden, behövs en oas där man har tid att koppla av, lyssna inåt och känna in hur man har det och vad man önskar av livet. På ett yogaretreat får du möjlighet till det.

 

Hur vore det att få tillbringa helgen innan midsommar med yoga och kreativitet, kravlöst och avslappnande nära havet i Beddingestrand? Helgen kommer bestå av yoga, meditation och kreativa workshops, avslappning och påfyllning av energi.
En helg för Dig.

Dagen inleds med ett uppvaknande yogapass där kroppen fylls av energi och förbereder dig för dagen. Därefter följer kreativa workshops som innehåller skrivande och skapande i färg och form, allt för att släppa loss den inre kreativiteten. Vi använder oss av opretentiösa,  konstnärliga tekniker såsom flödestecknande och enkla blocktryck där andning och repetition spelar en central roll. Dagen avslutas med ett avslappnande, omhuldande yogapass innan vi skiljs åt till nästa dag.

Att få vara kreativ kan betyda mycket men i stort handlar det om att låta den inre världen få ett uttryck utåt i ett flöde där tid och rum ofta försvinner. Och här kommer yogan in. Yogan och meditationen hjälper oss att vända blicken inåt, hitta lugnet och hitta det som finns inom oss. När vi lyssnar på det som finns inombords och får ta en paus från vardagen kommer vi i kontakt med vår inre kärna, vår fantasi och kreativitet. Genom olika övningar under helgen arbetar vi med detta och låter det få ett uttryckssätt. 

Ingrid Banheden Breisner och Liz Nilsson håller i helgens aktiviteter. Både Ingrid och Liz är utbildade yogainstruktörer med många års erfarenhet av att undervisa. Ingrid är språklärare och arbetade i 25 år på högstadiet. Sedan 2013 driver hon Nyttoliv Hälsocenter i Svedala tillsammans med sin man, där hon håller i yogaklasser, ordnar olika yogaevenemang och yogaresor. Liz är erkänd textilkonstnär, delvis bosatt i Dublin där hon  är aktiv som konstnär och driver en yogastudio.

Liz och Ingrid har kombinerat sina kunskaper och utvecklat en speciell pedagogik där de använder sig av både yoga, meditation och skapande i ord och bild, färg och form. Dessa uttrycksformer stödjer och utvecklar varandra och hjälper till att öppna upp för det som vi har inom oss, men inte alltid släpper fram. Speciellt för denna helg är en kreativ dagbok som deltagaren får i början av kursen och som används som ett arbetsmaterial. Efter kursen är denna dagbok en fin inspirationskälla att återvända till för att fortsätta med denna metod på egen hand.

Inga förkunskaper krävs, varken vad gäller yogan eller skapandet. Du kanske har gjort yoga men vill utveckla ditt kreativa tankesätt, eller är en kreativ person som vill använda yogan i din vardag. Alla varianter är välkomna. Liz och Ingrid  kommer att vägleda varje person genom helgens aktiviteter. Det enda du behöver ta med dig hit är en önskan om att vilja pröva och experimentera med olika uttrycksformer utan någon press att det ska bli något att visa för någon annan. Denna kurs är din personliga process.

PRELIMINÄRT PROGRAM:
Lördag 13 juni
09.00 Välkomstte, presentation samt genomgång av programmet.
09.15-11.00  Yoga, meditation
11.00-12.00 Kreativ workshop
12.00-13.00 Lunch
13.00-16.00 Kreativ workshop med fika
16.00-17.00 Yinyoga
17.00 Dagen avslutas

Söndag 14 juni
09.00-11.00 Yoga, meditation
11.oo-12.00 Kreativ workshop
12.00-13.00 Lunch
13.00-16.00 Kreativ workshop med fika
16.00-17.00 Yinyoga
17.00 Helgen avslutas

Varmt välkommen till en helg fylld med yoga, meditation, mindfulness och kreativitet!

Läs mer om Ingrid: www.banhedenbreisner.se, www.nyttoliv.se

Läs mer om Liz: www.liznilsson.com, www.seedpodyoga.com

 

 Sagt om Ingrids yogahelger i Beddinge:
”Tack från djupet av mitt hjärta till er, Ingrid och Hasse. Så alldeles underbart att få tillbringa en hel helg och verkligen landa i mig själv, just i Beddingestrand och tillsammans med min”äldsta fina vän.” Service bättre än på det finaste hotell, fantastisk mat. Det var så skönt att vi var en så liten grupp, så jag vågade släppa ut sorgen som bott i mitt hjärta. Underbart skönt att få vara i kroppen på/i olika yogaövningar. Oljor – underbara! En fantastisk resa i mig själv.”

”Har verkligen sett fram emot yogahelgen. Hade inte några direkta bilder eller förutspådda tankar om hur det skulle bli. Var ett par veckor innan rädd att jag skulle missa detta om jag blev sjuk. Flera förkylda/sjuka. Jag klarade mig! Det har verkligen varit toppen genom hela helgen! Jag har lärt mig en hel del. Jag har ”landat” och fått ny energi. Miljön vid havet är så givande och ger en ”extra-allt-upplevelse.” Yogapassen har varit suveräna. Maten har varit jättegod. Upplägget med två pass på lördagen och ett pass på söndagen samt tid till egna reflektioner, egen tid har varit toppen. Sharing var något nytt – lite pirrigt innan men väldigt fint och givande. Tack Ingrid och assistent Hasse!”

”Bra upplägg. Tillräckligt mycket tid per sak och mellan passen. Garnhuset är en trevlig lokal som ligger underbart. Underbart att vara på stranden och nära havet. God mat. Att vi bor i sommarstugan gör att upplevelsen känns familjär och hemtrevlig. Vi deltagare kommer varandra nära och det blir både givande och roliga diskussioner. Sharing är en intressant upplevelse och det är ett bra tillfälle att reflektera över dagen och tankar som har bubblat upp. Att få ventilera sina upplevelser om man vill det.”

”Det har varit två sköna dagar med tid för omsorg om både kropp och själ. Yogaövningarna kändes bra i kroppen och kombinationen med promenader vid havet och goda måltider tillsammans var mycket bra. Jag har fått en helg som ger mersmak och det känns som att jag hittar tillbaka till det intresse jag har för balans i livet. Svårt att ta sig den tiden ibland men jag är väldigt nöjd att jag gav mig själv denna helg. Tack så mycket.”
”En upplevelse! Härlig natur med hav och sol. God mat. Inkvarteringen fungerade bra. Ingrid är proffsig. Upplägget fungerade mycket bra. Vi har fått mycket av allt. Återkommer gärna. Allt till stor belåtenhet.”
”Det har varit en fantastisk helg! Jag tycker du haft en bra balans mellan skrivövningar, egna reflektioner och yoga samt egentid. Skrivövningarna har varit enkla men har ju gett mer än man trodde. Den tysta sinnespromenaden är skön! Den gör att man kommer in i en mer djup och reflekterande sinnesnärvaro. Du råder ju inte över vilka som anmäler sig till detta, men jag måste säga att det varit fantastiska möten med så underbara kvinnor! Att få komma nära och att alla vågar öppna sig är dock din förtjänst! Både med din tillåtande yoga men också eftersom du är en så fantastisk skön person! Vill tacka dig för en underbar yogahelg!”

 

Till anmälan: