Home » YOGARETREATS

YOGARETREATS

Ett par gånger om året har jag yogaretreats i Beddingestrand på sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. Dessa helger ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inte många timmar vi tillbringar tillsammans, men känslan blir som efter att ha varit iväg på en lång resa. Ett retreat ger var och en möjlighet att varva ner, vara mer närvarande och ta hand om sig själv. I denna värld som är så fylld av valmöjligheter och olika intryck hela tiden, behövs en oas där man har tid att koppla av, lyssna inåt och känna in hur man har det och vad man önskar av livet. På en yogaretreat får du möjlighet till det.

YOGARETREAT I BEDDINGESTRAND I JUNI

Jag håller nästa yogaretreat i Beddingestrand 15-16 juni 2019. Vi tillbringar helgen vid havet och passar på att ta till oss av all den energi som havet ger. Precis intill havet ligger Garnhuset, detta hus som tillhörde fiskarna en gång i tiden där de hängde sina garn. Idag är det varsamt renoverat och används till en mängd olika aktiviteter. Här tillbringar vi dagarna och har yoga, meditation, äter de flesta av måltiderna, har skrivövningar, mm. Vi sover i mitt sommarhus som ligger 300 meter från havet.

Under helgen får du möjlighet att ta en paus i tillvaron och skapa en oas för dig själv här i Beddinge. Du får tid till att ta hand om dig, bli ompysslad och serverad näringsrik hemlagad vegetarisk mat, långt från vardagens alla måsten. Du samlar också energi och stärker dig och kroppen genom olika yogaövningar, meditation och skrivövningar. Beddinge ligger precis vid vattnet och vi tar hjälp av havet att få slappna av och hitta lugnet inom oss.

Denna yogaretreat passar alla, både nybörjare och mer erfarna inom yogan.

Datum: 15 – 16 juni 2019
Tid:
Ankomst lördag kl. 9:00, avresa söndag kl. 16:00
Plats: Beddingestrand, Skåne
Pris: 2550 kronor (priset inkluderar allt såsom mat, boende i dubbelrum och kursavgift)
Lärare: Ingrid Banheden Breisner, yogainstruktör
Mer info: kontakta ingrid.banheden@nyttoliv.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sagt om Ingrids yogahelger i Beddinge:
”Tack från djupet av mitt hjärta till er, Ingrid och Hasse. Så alldeles underbart att få tillbringa en hel helg och verkligen landa i mig själv, just i Beddingestrand och tillsammans med min”äldsta fina vän.” Service bättre än på det finaste hotell, fantastisk mat. Det var så skönt att vi var en så liten grupp, så jag vågade släppa ut sorgen som bott i mitt hjärta. Underbart skönt att få vara i kroppen på/i olika yogaövningar. Oljor – underbara! En fantastisk resa i mig själv.”

”Har verkligen sett fram emot yogahelgen. Hade inte några direkta bilder eller förutspådda tankar om hur det skulle bli. Var ett par veckor innan rädd att jag skulle missa detta om jag blev sjuk. Flera förkylda/sjuka. Jag klarade mig! Det har verkligen varit toppen genom hela helgen! Jag har lärt mig en hel del. Jag har ”landat” och fått ny energi. Miljön vid havet är så givande och ger en ”extra-allt-upplevelse.” Yogapassen har varit suveräna. Maten har varit jättegod. Upplägget med två pass på lördagen och ett pass på söndagen samt tid till egna reflektioner, egen tid har varit toppen. Sharing var något nytt – lite pirrigt innan men väldigt fint och givande. Tack Ingrid och assistent Hasse!”

”Bra upplägg. Tillräckligt mycket tid per sak och mellan passen. Garnhuset är en trevlig lokal som ligger underbart. Underbart att vara på stranden och nära havet. God mat. Att vi bor i sommarstugan gör att upplevelsen känns familjär och hemtrevlig. Vi deltagare kommer varandra nära och det blir både givande och roliga diskussioner. Sharing är en intressant upplevelse och det är ett bra tillfälle att reflektera över dagen och tankar som har bubblat upp. Att få ventilera sina upplevelser om man vill det.”

”Det har varit två sköna dagar med tid för omsorg om både kropp och själ. Yogaövningarna kändes bra i kroppen och kombinationen med promenader vid havet och goda måltider tillsammans var mycket bra. Jag har fått en helg som ger mersmak och det känns som att jag hittar tillbaka till det intresse jag har för balans i livet. Svårt att ta sig den tiden ibland men jag är väldigt nöjd att jag gav mig själv denna helg. Tack så mycket.”
”En upplevelse! Härlig natur med hav och sol. God mat. Inkvarteringen fungerade bra. Ingrid är proffsig. Upplägget fungerade mycket bra. Vi har fått mycket av allt. Återkommer gärna. Allt till stor belåtenhet.”
”Det har varit en fantastisk helg! Jag tycker du haft en bra balans mellan skrivövningar, egna reflektioner och yoga samt egentid. Skrivövningarna har varit enkla men har ju gett mer än man trodde. Den tysta sinnespromenaden är skön! Den gör att man kommer in i en mer djup och reflekterande sinnesnärvaro. Du råder ju inte över vilka som anmäler sig till detta, men jag måste säga att det varit fantastiska möten med så underbara kvinnor! Att få komma nära och att alla vågar öppna sig är dock din förtjänst! Både med din tillåtande yoga men också eftersom du är en så fantastisk skön person! Vill tacka dig för en underbar yogahelg!”

VÅGA YOGA

Till anmälan:

 

YOGA- OCH KREATIVITETSHELG I SEPTEMBER

När hösten gör sitt intåg är det återigen dags för min och Liz populära yoga- och kreativitetshelg där vi tillbringar helgen tillsammans med yoga, meditation och skapande på olika sätt. Det blir skrivövningar och kreativa övningar, i färg och i svartvitt. Allting samlas i en kreativ dagbok som du får när du kommer och som blir ett fint minne för dig att ta med hem och återvända till om och om igen.

Liz och jag har sommarhus nära varandra i Beddinge och här har du också möjlighet att bo under helgen. Dagarna tillbringar vi i Garnhuset, ett fint renoverat hus där fiskarna förr i tiden hängde sina garn. Garnhuset ligger precis vid havet så vi får många möjligheter att njuta av havets närhet.

Inga förkunskaper krävs inför denna helg, varken vad gäller yogan eller skapandet. Du ska bara ha en önskan om att få skapa och vara kreativ. Det räcker långt!

Datum: 20-22 september 2019
Tid:
Ankomst fredag kl. 16:00, avresa söndag kl. 16:00
Plats: Beddingestrand, Skåne
Pris: cirka 3500 kronor (priset inkluderar allt såsom mat, boende i dubbelrum och kursavgift)
Lärare: Ingrid Banheden Breisner, yogainstruktör och skrivcoach, Liz Nilsson, textilkonstnär och yogainstruktör
Mer info: kontakta ingrid.banheden@nyttoliv.se