Home » Yogaresor

Yogaresor

Välkommen till våra Yogaresor.

Att resa är att leva! Att få möta nya kulturer, nya människor och sig själv i nya situationer är verkligen fantastiskt! Ett par gånger om året erbjuder Nyttoliv resor till platser vi själva tycker mycket om. När vi förflyttar oss från vår vardagliga plats och kommer någon annanstans händer det något med oss. Vi uppmärksammar oss själva och blir mer närvarande i mötet med andra människor och situationer. På resorna erbjuder vi alltid yoga och meditation. Därefter kan temat för resan variera beroende på resmålet. Våra resor har hittills gått till Frankrike, Färöarna, Indien och Italien.
Med på varje resa finns en medarrangör som har en unik kännedom om platsen vi åker till, vilket gör Nyttolivsresor unika. På så vis får vi guidning och tillgång till platser långt utanför turiststråken och som annars är svåra att upptäcka på egen hand.

Vi önskar dig en trevlig läsning och hoppas kunna locka med dig på en resa framöver.

Nyttoliv Hälsocenter ställer lagstadgad resegaranti enligt resegarantilagen hos Kammarkollegiet,
vilket ger dig som resenär en extra trygghet.

Kontakta info@nyttoliv.se för mer information och utförligt reseprogram.

 

 

FRANKRIKE
Languedoc-Roussillon
17 – 21 maj 2023

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


En feelgoodresa utöver det vanliga!

Vi reser till Languedoc-Roussillon i sydvästra Frankrike, där vår svenska guide My möter oss. Hon visar oss det bästa av sin del av landet. Det blir yoga, mat, vin och kultur. Vi upplever bl a Unescoskyddade Canal du Midi och gamla stan i Carcassonne, också Unescoskyddat. Vi vandrar runt Katharborgarna och får deras blodiga historia berättad för oss. Vi tar en tur till Medelhavet som bjuder både på fantastiskt god mat, ostron och ett dopp i havet. Varje morgon börjar med ett skönt yogapass för att väcka kroppen till liv och för att vi ska vara riktigt närvarande på resan. Därefter väntar en härlig frukost, kanske vid poolkanten, med rykande färska croissants och baguetter nyss hämtade från byns bageri!

En resa att minnas och njuta av länge.

Tid: 17 – 21 maj 2023
Plats: Languedoc-Roussillon
Boende: lantgård med egen pool
Pris: 12.950:-
Anmälan: senast mars 2023, men gärna snarast för bästa pris på flygbiljetter
Ledare: Ingrid Banheden Breisner och My Nilsson
För program och anmälan: info@nyttoliv.se

 

 

ITALIEN

Alagna i italienska Alperna

Fullbokad!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandring och mountainbike i underskön natur!

Vi åker till Alagna, denna genuina bergsby som ligger på 1200 meters höjd. Här bor vi på anrika Hotel Monterosa, placerat mitt i byn och dess stolthet. Hotellet drivs av våra vänner Joakim och Tine, det bästa värdpar man kan tänka sig och som tar så väl hand om oss. Dagarna börjar med yoga i den fantastiska matsalen. Sedan är vi redo för en stärkande frukost innan det är dags att ge sig ut på dagens äventyr. Mycket uteliv, frisk, krispig alpluft, tystnad uppe på bergen och fysisk aktivitet står på programmet. Vi vandrar kortare och längre sträckor och cyklar mountainbike med guide nedför längs floden Sesia. Middagarna äts hemma på hotellet, luncherna tar vi någonstans uppe i bergen. Det andra yogapasset för dagen någonstans ute i naturen där det passar. En naturupplevelse utöver det vanliga med stor Sound of Music-känsla!

Tid: 6 – 10 september 2023
Plats: Alagna, Valsesia, Italien
Boende: Hotel Monterosa, Alagna
Pris: 9.950:-
Ledare: Ingrid Banheden Breisner
För anmälan och reseprogram:  info@nyttoliv.se

FÄRÖARNA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Atlantens pärla!

På Färöarna finns en natur och urkraft som trollbinder och som inte lämnar någon oberörd. Upplev orörd natur och magnifika vattenfall, havsturer och grottor, fjordar och klippor – en idealisk plats för att finna lugn och ro och hämta krafter.

Vi reser i en liten grupp tillsammans med vår yogainstruktör Ingrid Banheden Breisner och vår reseledare och guide, Björg Wiberg. Björg är född och uppvuxen på Färöarna och talar färöiska, danska och svenska. Sedan cirka 35 år är hon bosatt i Sverige men åker ofta till Färöarna och känner därför väl till trakterna och människorna.

Vi bor i Torshavn, världens minsta huvudstad, på ett hotell precis vid fjorden. På programmet står bl a yoga varje morgon, vandringar, mycket utevistelse, en tur till ön Nolsoy där tiden nästan stått stilla och tystnaden är total, en båttur till Vestmannaklipporna, ”hemma hos”-middag hos Maud och mycket mer!

 

Tid: Återkommer med nya datum
Plats: Färöarna
Boende: Hotel Djurhuus i Torshavn
Pris:
Ledare: Ingrid Banheden Breisner och Björg Wiberg
För program och anmälan: info@nyttoliv.se