Home » Regndroppsmassage

Regndroppsmassage

 Regndroppsmassage, 60 min  740:-

I regndroppstekniken kombineras lätt beröring och massage med kraften i eteriska oljor av högsta terapeutiska kvalitet från Young Living Essential Oils. Tillsammans med oljorna är det en energigivande teknik som vitaliserar, balanserar, renar och förnyar kropp och själ och med resultat som kan vara i timmar, dagar och veckor.
Man börjar med att massera fötterna med en speciell teknik och fortsätter därefter med en välgörande mjuk ryggmassage. Oljorna, som är antivirus, antibakteriella och antiinflammatoriska är helt ekologiska.
Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doftsinnet, är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning.

Under behandlingen används 9 olika eteriska oljor, som har olika egenskaper och befrämjar bl.a. följande:

Valor – Balanserar kroppen och gör den mottaglig för övriga oljor.

Oregano – Antivirus, balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande.

Timjan – Antivirus, hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Bra vid hosta och bronkit. Ger energi vid stress och svaghet.

Basilika – Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och avslappnande vid muskelkramp. Hjälp vid inflammation.

Cypress – Förbättrar cirkulationen, öppnar andningsvägarna, hjälper till vid svullna leder, åderbrock, celluliter. Lindrar kramp. Stärkande och lugnande.

Vintergröna – Antiflammatorisk och smärtstillande. Bra för både ben, muskler och ledbesvär. Kan hjälpa vid ledgångsreumatism. Höjer, öppnar och ökar medvetande i känselsinnet.

Mejram – Muskelavslappnande. Lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Ger energi vid stress och svaghet.

Pepparmint – Antimikrobisk. Höjer och öppnar känselsinnet. Bra för nerver, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Stimulerar cirkulationen, medvetandet och hjälper minnet.

Aroma siez – Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat från sportskador trötthet och stress.

Möjliga effekter Lindra inflammationer, minska smärta och värk, stärka immunförsvaret, minska stressrelaterade symptom, skapa känslomässig balans, öka cirkulationen, bättre sömn, rena kroppen från gifter, höja kroppens energinivå och humör.

Möjliga biverkningar  Eftersom behandlingen kan sätta igång en utrensningsprocess i kroppen, kan man uppleva olika reaktioner som brännande känsla på huden, hudutslag, illamående, huvudvärk, trötthet. Dessa är tillfälliga. Oftast är känslan efter en behandling ett stort välbehag.

Historik Eteriska oljor har i flera tusen år kopplats till fysiskt och emotionellt välbefinnande och som medicinsk behandling bland annat för att döda bakterier och virus. Det finns dokument som visar att oljor använts vid balsamering och ritualer i tempel. När man öppnade Tutankhamons grav 1922 luktade det fortfarande lavendel – efter 3000 år!

 

Regndroppsmassage
Regndroppsmassage utvecklades på 80-talet i USA av Gary Young, grundaren av Young Living Essential Oils och baseras på Lakota-indianernas uråldriga traditioner.
Nio oljor appliceras på undersidan av foten och ryggraden i ett särskilt mönster med fjäderlätta fingerstrykningar som ger en mycket behaglig och avslappnad känsla.

Behandlingen är bra för alla. För bästa effekt krävs upprepade behandlingar och vid särskilda åkommor kan man med fördel göra den en gång i veckan under en viss period.

 

Regndroppsmassage

Kommentarer efter regndroppsmassage på Nyttoliv:

Jane:
Testade regndroppsmassagen och blev väldigt positivt överraskad över hur kraftfull den var!
Jag blev totalt avslappnad direkt och somnade nästan!
Det var en annorlunda men harmonisk känsla när dom olika oljorna droppades längst ryggraden,för att sen masseras in med försiktiga rörelser! Kände mig som en ny människa efteråt och lär göra behandlingen fler gånger! ??
Stort tack Ingrid för massagen ?

Helene:
Igår fick jag vara med om en ny upplevelse som heter Regndroppsmassage. Det är min vän Ingrid Banheden som gav mig denna väldoftande och avkopplande behandling. En behandling av fötter och rygg med olika oljor som alla luktade väldigt gott. Inga hårda tryck eller knådningar, utan bara mjukt och skönt och mycket avkopplande. Att rekommendera till fler att prova.

Wivi:
Regndroppsbehandling av Ingrid Banheden var en fantastisk upplevelse. Jag möttes av levande ljus , fantastiska dofter, skön musik ..så när själva behandlingen började var jag redan i en annan värld;-) Tack för att du delade med dig detta till mig, jag vill väldigt gärna komma tillbaka…Kram

Fouzieh:
Upplevelsen var väldigt unik och avkopplande. Det var väldigt skönt och de mjuka rörelserna fick mig att tro att jag verkligen befann mig i skogen. Hela regndroppsmassagen var väldigt avkopplande för min del. Du är också så behaglig som massör.

Anna:
Tack än en gång för massagen, här kommer lite feedback på hur min kropp reagerade på den. Under fredagkvällen märkte jag att mitt rygg- och höftparti var mycket rörligare än vanligt, annars inget ovanligt. På lördagen vaknade jag med världens träningsvärk i musklerna i dessa partier. Tror själv att detta beror på att kroppen försvarade sig mot rörligheten (överrörlighet har ju varit uppkomsten till mina diskbråck). Var sedan ute och sprang en runda och det gick lättare än vanligt, kunde ta ut steget på ett helt annat sätt än jag brukar kunna vilket var positivt. Kommer att besöka dig igen och under tiden ska jag låta kroppen få veta att det kan vara bra med rörlighet i lagom dos ;-).