Home » Inläggssulor/Hålfotsinlägg

Inläggssulor/Hålfotsinlägg

ORIGINALET PÅ MARKNADEN!

Balkefors Ortopedic är en individuellt gjuten inläggssula med stöd i hålfot som korrigerar anatomiska avvikelser och är därför effektiv för att förebygga och behandla belastningsrelaterade problem i fötterna. Har du hälsporre eller plantaris fasciitis kan sulor vara ett effektivt sätt att avlasta foten så att den läker snabbare.

Ser dina fötter ut såhär, så behöver du troligtvis inläggssulor/hålfotsinlägg

Inläggssulor,Inläggssulor, Den patenterade ortopediska sulan är ett inlägg som är smäckert, smidigt och endast 4 mm tjockt, dvs lika tjockt som avtagbara sulor som finns i de flesta skor. Sulan är uppbyggt av ett EVA-material runt en skiva av det patenterade materialet Flexsonic som formas efter foten.

Detta material tillåter den normala pronationsrörelsen och stoppar eventuell överpronation = flexibilitet.

Balkefors Ortopedic är CE märkt och registrerat på läkemedelsverket.
Balkefors Ortopedic är ett inlägg som är korrigerande över tid och som gjutes efter dina fötter i belastat läge.

Överpronation, är den vanligaste orsaken till olika typer av problem. Pronation är en naturlig rörelse som finns i foten för att reducera belastningen som blir vid varje steg. Rätt valda skor och inlägg som korrigerar foten är oftast rätt åtgärd. Vid löpning är belastningen minst 3 ggr kroppsvikten i varje löpsteg.

Innan vi gör din sula analyseras din gång och hållning med fokus på fotens linjering. Att använda en spegellåda vid undersökningen är till stor hjälp för terapeuten, men även för patienten som får en omedelbar återkoppling gällande belastningar och ev. felställningar. Vidare undersöks hur stor eller liten rörlighet du har i fotens leder och hur detta kan relateras till dina besvär. Analysen ligger sedan till grund för hur vi behandlar dig och ditt specifika problem.

Foten placeras i optimalt anatomiskt läge på den uppvärmda sulan som sedan formas direkt efter din fot. Efter eventuell slipning och korrigering är sulan färdig att användas.

TÄNK PÅ: Du bör ta med dig flera par skor inför analysen/undersökningen. Skor som du använt länge ger viktiga ledtrådar till hur just du belastar foten då du går eller springer. Sulan är mest effektiv då den placeras i en sko med en stabil hälkappa och snörning. Då sulan kan användas direkt efter tillverkningen ser vi gärna att du tar med dig ett par lämpliga skor för att snabbt kunna utvärdera komfort och passform.

Korrigeringskilar:
Vid behov kan man komplettera inläggssulorna med korrigeringskilar för t.ex. framfot eller häl.

PRIS: 1 300 kr för analys och tillverkning av sulor. Det tar ca 45 min och du får sulorna med dig direkt.

Läs mer på. www.balkefors.se

REFERENSER:

”Förut fick jag gå till kiropraktor varannan månad men sedan jag börjat med inläggssulor från Nyttoliv har jag bara behövt gå en gång senaste året. Min smärta i ländryggen har i princip försvunnit.”
Mats Hägg, U17 tränare Trelleborgs FF

”Efter 1,5 vecka efter jag fått mina inläggssulor, så försvann min hälsporre och jag kunde ge allt på matcherna igen.”
Henrik Lind, IBS Svedala

”Sulorna funkar jättebra :) Jag har tipsat en kompis som oxå har jättegamla sulor, hon kanske kommer in nån dag.”
Josefine

”Smärtorna i framfoten försvann helt efter två dagar. Fantastiskt.”
Per

”Jag kommer tillbaka och vill ha ett par till.”
Thomas

Tillbaka