Home » Fotbehandlingar

Fotbehandlingar

Vi kan hjälpa er med många olika sorters fotbehandlingar och vid problem kan vi remittera direkt till ortopeder för vidare behandling av t. ex svåra nageltrång. Dessutom gör vi fotvård för er som har remiss, då vi har avtal med Region Skåne.

 

MEDICINSK FOTBEHANDLING:
En medicinsk behandling utförs alltid av diplomerad medicinsk fotterapeut. Behandlingen innefattar fotbad, nagelklippning och filning av fötterna. Därefter behandlas eventuella problem som nageltrång, liktornar, hälsprickor, förhårdnader, fotvårtor, nagel- och fotsvamp. Behandlingen avslutas med en lätt fotmassage med mjukgörande ekologisk fotkräm. Lackering av naglar ingår inte. Denna behandling är momsbefriad då den anses vara en medicinsk behandling och kan inte nyttjas som friskvård.

FOTVÅRD PÅ REMISS:
För kunder med diabetes, nedsatt blodcirkulation, förlamning eller grav känselnedsättning, reumatoid artrit samt psoriasis har vi avtal med Region Skåne och det finns möjlighet att via läkare eller sjuksköterska få remiss till oss för fotbehandling. Då gäller sedvanlig patientavgift på 200 kr per behandling eller frikort om man har sådant. Läs mer

FOTBEHANDLING FRISKVÅRD:
I denna behandling förutsätts det att kunden har friska fötter och kan utföras av fot- och hudterapeuter. Behandlingen innefattar fotbad följt av nagelklippning och nagelvård samt filning av fötter och borttagning av lättare förhårdnader. Behandlingen avslutas med lätt fotmassage med mjukgörande ekologisk fotkräm. Du får även råd och tips om fortsatt fotvård. Vi lackerar inte naglarna. Om kunden har allvarliga problem som exempelvis nageltrång, kan dessa inte åtgärdas i denna behandling, utan kunden ombeds då boka medicinsk fotbehandling snarast. Denna behandling är momspliktig, dvs 25% moms ligger i priset och godkänns av de flesta arbetsgivare och friskvårdsportaler som t.ex. epassi Benify och Wellnet.

SPA-PEDIKYR:
Denna behandling är för kunder som inte har några fotproblem utan bara vill ha en skön behandling och omsorg av fötterna, utförs av fot- och hudterapeuter. Behandlingen börjar med ett avslappnande och väldoftande fotbad med geranium och enbär och peeling som torkas av med ljummen handduk. Nagelklippning, nagelvård samt filning av fötterna. Behandlingen avslutas med en lätt fotmassage med mjukgörande ekologisk fotkräm och fotbalm för största effekt. Ta med eget nagellack om du vill du ha lackade naglar. Denna behandling är momspliktig, dvs 25% moms ligger i priset och godkänns av de flesta arbetsgivare och friskvårdsportaler som t.ex. epassi Benify och Wellnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vårdcentraler utför inte vårtbehandlingar längre, utan rekommenderar patienter till oss istället. Vi har under åren provat många olika behandlingstyper och har blivit experter på just vårtor. Vi har flera olika behandlingstyper och gör en bedömning från fall till fall vilken behandlingsform vi skall använda.

VÅRTBEHANDLING:
Kemisk behandling
VERRUTOP® är en enkel och effektiv klinikbehandling av vårtor. Det är enkelt att applicera, ingen speciell utrustning behövs. Patienten har inga restriktioner under behandlingen.  Läs mer
VERRUTOP® innehåller bl.a. organiska och oorganiska syror som tillsammans ger en försvagning av vårtvävnaden som leder till nekros och uttorkning av vårtan. Redan två timmar efter applikation kan man se en begynnande nekros av vårtvävnaden samtidigt som vårtan börjar torka ut. Verrutop innehåller nitric acid, acetic acid, oxalic acid, lactic acid och zink nitrate. Kan endast utföras på klinik.

Frysning
CRYOIQ, Frysning, ett säkert och effektivt hjälpmedel för behandling av vårtor och andra hudförändringar.
Denna produkt har utvecklats med målet att kunna optimera och förenkla den populära frystekniken. Några av indikationerna för denna teknik är; fotvårtor, vanliga vårtor, hudflikar, kondylom, mollusker, seborrisk keratos, lentigo, aktinisk keratos, m.m Läs mer

NAGELSVAMP är svårt att diagnostisera och behandlingspreparaten har en hel del biverkningar, därför är det viktigt att ta reda på att det verkligen är nagelsvamp. Vi erbjuder provtagning hos oss och skickar för laboratorieanalys på Region Skånes laboratorium i Lund, för att säkerställa att det är nagelsvamp.

 

 

Medicinsk fotvårdsbehandling:
Fotbad, borttagning av förhårdnader och liktornar, nagelklippning, behandling av nageltrång samt slipning av förtjockade naglar. Fotmassage.
                                                                   570:-
Fotvårdsbehandling friskvård:
Fotbad, borttagning av förhårdnader, nagelklippning/slipning, fotmassage.
                                                                   715:-
Nagelklippning & slipning 320:-
Fotmassage, 25 min, Friskvård                                                                    400:-
Nageltrång                                                                    320:-
Liktorn                                                                    320:-
Vårtbehandling, Frysning med Cryoiq                                                                    350:-
Vårtbehandling, Verrutop 350:-
Nagelsvampsanalys, prov och lab. rapport 350:-
SPA pedikyr, 60 min
Fungerar även som friskvård.
För dig utan specifika problem med dina fötter men som vill ha en skön fotbehandling. Fotbad, klippning/filning av naglar, peeling, rensning av nagelband, borttagning av förhårdnader, samt fotmassage. Ta med eget nagellack om du vill ha lackade naglar.
                                                                   715:-
Inläggssulor, utprovade efter dina fötter.
läs mer
                                                                 1300:-

Vi har två mycket ändamålsenliga och fräscha kliniker i Svedala och Vellinge för våra behandlingar och med alla olika krämer och instrument som kan behövas. I dagsläget arbetar tre fotvårdsterapeuter hos oss och sammantaget har de en gedigen och bred kunskap om fötter. Två av terapeuterna är också sjukvårdsutbildade.

Se om dina fötter                                                                                                                       

Region Skåne
Vi har avtal med Region Skåne.

Här kommer nio punkter för friskare fötter:
1. Titta till dina fötter varje dag. På så sätt kan du upptäcka rodnader eller förhårdnader på
ett tidigt stadium.
2. Tvätta fötterna varje dag med tvål och vatten.
3. Torka noggrant, särskilt mellan tårna.
4. Klipp naglarna. Följ tåns kant och klipp inte ner vid sidorna.
5. Vid behov fila fötterna försiktigt.
6. Avsluta med att smörja in fötterna.
7. Se till att ha rätt storlek på strumporna och byt dem varje dag.
8. Använd endast skor som passar dina fötter.
9. Unna dig en professionell fotbehandling hos en fotterapeut då och då.