Home » Zhineng Qigong

Zhineng Qigong


Vårterminen 2018 är slut. Är ni intresserade att gå på Mikaelas klass till hösten 2018, kan ni anmäla ert intresse nedan eller kontakta Mikaela direkt på mikaela.p.bengtsson@gmail.com.

Vi har glädjen att meddela att Mikaela Bengtsson är tillbaka hos oss på NyttoLiv för att hålla en klass i qigong! Under 2017 har hon varit i Kina för andra gången för att gå en tre månader lång fortbildning inom Zhineng Qigong. I slutet av januari 2018 startar den första kursen på NyttoLiv.

Zhineng Qigong är meditation i rörelse, träning för både kropp och sinne. Det är en bra metod för att träna upp förmågan att vara medvetet närvarande. Passet innehåller avslappning och inre fokus i kombination med mjuka, enkla och långsamma rörelser. Zhineng Qigong är väldigt effektivt för att förbättra både kroppslig och mental hälsa. Regelbunden träning ger en stark, smidig, rörlig kropp och ett fokuserat balanserat medvetande. Koncentrationsförmågan, kroppskännedomen och hållningen förbättras. Förmågan att hantera stress och att kunna slappna av på djupet ökar. Om du har värk, är stel eller känner dig stressad kan man med regelbunden träning snabbt märka en klar förbättring.

Under våren kommer Mikaela hålla ett specialdesignat kurspaket med fem träffar med både teori och metod för att kunna nå ett tillstånd av djup avslappning. Temat är stresshantering, avslappning och återhämtning. Under kursen går hon går igenom zhineng qigongs fem gyllene nycklar för avslappning. Du får konkreta verktyg som du kan använda i din vardag. Passen innehåller både stående och sittande övningar. Stående uppvärmningsövningar och sittande meditativa övningar. Möjlighet finns att sitta antingen på stol eller på meditationskudde. Det finns ett begränsat antal lånekuddar som man kan boka om man inte har någon egen. Yogamattor finns också att låna och till försäljning i butiken. Kursledaren Mikaela Bengtsson har under våren 2017 varit i Kina, för andra gången, på en tre månader lång fördjupningskurs.
Måndagar kl 19.00 – 20.15 med start 29 januari.   

Instruktör:  Mikaela Bengtsson
Pris: 750 kr/fem gånger
Datum: 29/1, 5/2, 12/2, 26/2, 5/3 (uppehåll den 19/2 pga sportlov).
Plats: Bankgatan 16, Svedala

Länkar till tidningsartiklar:
http://hemmets.se/adhd-tack-vare-qigong-har-jag-hittat-lugnet/
http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/svedala/antligen-har-det-blivit-lugnt-inne-i-mitt-huvud/

Anmälan