Home » På gång

På gång


 YOGA PÅ HEDEN

Sommaryoga
Som traditionen bjuder blir det även i år Yoga på Heden, för nionde året i rad. Heden, Gamla Golfbanan i Beddingestrand, är en magisk plats precis vid havet. Alltfler hittar till Yoga på Heden och många deltagare har sommarstugor i Beddinge och återvänder från år till år. Alltfler fortsätter också efter passet ner till stranden för  morgondopp och picknick. Dagen kan knappast börja bättre!

Yogan passar alla
Jag välkomnar alla, såväl nybörjare som erfarna yogautövare, som vill vara med på ett uppmjukande, uppvärmande flödespass som skalar av stelheten i kroppen och förbereder den för resten av dagen. Andningsövningar och meditation hjälper kropp och sinne att mötas och finna ett lugn i kroppen. Rörelse är väsentligt för bibehållen hälsa, oavsett ålder, och var och en gör yogan utifrån den egna kroppens förutsättningar och dagsform.

Ingen föranmälan
Ta med egen yogamatta. Har du ingen matta går det bra med en handduk. Klä dig i träningskläder som inte sitter åt men som blir på plats. Passet ställs enbart in vid regn. Är du tveksam om det blir ett pass eller inte pga vädret, smsa mig på morgonen på 0734304230.Ingen föranmälan behövs utan du kommer när det passar och betalar på plats.

Varmt välkommen!
Ingrid Banheden Breisner

Var: Heden i Beddingestrand (Gamla Golfbanan) Från väg 9 sväng söderut på Flaskpostvägen. Ta vänster i slutet av denna och du är framme på Heden, nu ett naturvårdsområde.
När: Onsdagar 8.00 – 9.00 v. 24 – v. 32 (onsdagen den 12 juni – onsdagen den 7 augusti)
Pris: 110 kr som betalas på plats, swish eller kontant (gratis för barn under 12 år)
Anmälan: Ingen föranmälan
Ledare: Ingrid Banheden Breisner https://www.banhedenbreisner.se/

 

 

YOGA OCH MEDITATION
vid Börringe

Sagolik plats!
Jag fick förfrågan om att göra yoga i en bekants trädgård och svarade ja direkt! Det är en fantastiskt vacker plats med utsikt över sjön, beteshagar och åkrar runt omkring. Landskapet är lätt kuperat och vi tar oss dit på grusväg med gräsremsa i mitten. Det är så tyst runt omkring så det nästan slår lock för öronen. Det enda man hör är göken, humlesurr, koltrasten – naturen, helt enkelt.

Stillhet och lugn
Platsen bjuder in till ett välbehövligt lugn och en önskan om att vara i total närvaro. I trädgården växer knotiga, gamla fruktträd, kanske hundra år gamla. Päronträdet brer ut sin skugga och här är det tänkt att vi gör yoga, väljer skugga eller sol när det behövs.
Jag bjuder in till ett två timmars yogapass, yinyoga eller flödesyoga lite beroende på vädret. Framåt slutet blir det en vägledd meditation innan avslappningen där naturen står för musiken.

Sopplunch 
Efter passet serveras en hemlagad sopplunch, kaffe och te.

När: Söndagen den 9 juni 9.30 – 12.30 
Var:
Vid Börringesjön (Vägbeskrivning vid anmälan)
Pris:
350:- inkl. yoga, vägledd meditation, sopplunch, kaffe, te
Anmälan:
ingrid.banheden@nyttoliv.se
Ledare: Ingrid Banheden Breisner  https://www.banhedenbreisner.se/

HELDAGSRETREAT I TYSTNAD
med yoga och meditation
16 november 2024

Varmt välkommen till vinterns heldagsretreat i tystnad med yoga och meditation i Garnhuset, Beddingestrand. Det blir en dag som varvas med yogapass, meditationer, skrivstunder, Sound Healing Meditation och andningsövningar. Mellan de olika passen bjuder vi på hälsosam, hemlagad, vegetarisk mat som får dina smaksinnen att jubla!

Dagen är i tystnad
Kanske avskräcker det någon men attraherar alltfler. Att få vara tyst en hel dag är en utmaning för många men ger också en otrolig vila. Tystnaden hjälper till att verkligen vända fokus inåt och vara fullt uppmärksammad på sig själv. Dessa dagar har blivit väldigt populära med återkommande deltagare. Det är skönt att då och då få sätta det yttre bruset på pausläge och få vila i sig själv. Fika, lunch och middag ingår och vi tänker helhetskoncept så maten är hemlagad så långt det går, näringsrik, hälsosam – och väldigt god! Den uppskattas mycket av deltagarna.

Syftet med dagen
Syftet med dagen är att få en stunds paus i tillvaron, att kunna vända fokus inåt och bara ta hand om, vårda och ge sig själv omsorg. Att vara tyst hjälper och gör det lättare att vända blicken inåt. Du blir guidad i de olika övningarna, serverad god mat och kan slappna av fullt ut. Dagsprogrammet är detsamma för alla, men var och en gör sin egen inre resa, genom de olika yogaövningarna, skrivstunderna och meditationerna.

Skrivstunder
Vi rekommenderar att ta med en anteckningsbok och skriva ner de tankar och funderingar som kommer upp under dagen. När man är tyst är det så mycket lättare att kunna lyssna inåt och höra den där inre rösten. Det är fint att vid senare tillfällen kunna titta tillbaka på dessa anteckningar och återigen minnas dagen

Garnhuset
Vi tillbringar dagen i Garnhuset, ett hus där fiskarna förr hängde sina garn och som bokstavligen ligger på stranden. Det är en fröjd att få vara här med havet så nära inpå. Alla sinnen skärps och naturen känns otroligt nära.

Vi önskar dig varmt välkommen till en dag för dig.

Preliminärt program:

10.00 Välkomstfika och presentation

10.45 – 12.45 Flödesyoga med the Power of Breath

13.00 – 14.00 Vegetarisk, hemlagad lunch

14.15 – 15.15 OSHO Meditation Nadabrahma

15.30 – 17.30 Yinyoga med Sound Healing Meditation

17.30 – 19.00 Hemlagad vegetarisk middag och avrundning av dagen

 

Plats: Garnhuset i Beddingestrand

Tid: 16 november 2024, 10.00 – 19.00

Pris: 1495:-. När du betalat din kursavgift har du säkrat din plats.

Anmälan och ev. frågor: ingrid.banheden@nyttoliv.se  https://www.banhedenbreisner.se/

“Mycket bra upplägg på dagen. Det har varit alldeles underbart att vara på denna plats och lyssna på dig. Du är så mjuk och inger en sån trygghet och lugn. TACK!”