Home » På gång

På gång

Här nedan följer aktiviteter på Nyttoliv eller i vår regi.

HÄLSOKVÄLL 20 JANUARI

I slutet av januari har vi vårt första evenemang i hälsans tecken på Nyttoliv i Svedala. Varmt välkommen onsdagen den 20 januari 18.30 då Malin Nilsson, diplomerad näringsterapeut och Björg Wiberg, leg sjuksköterska, informerar om Balansoljan, en produkt som hjälper kroppen till bättre balans. Föranmälan krävs till info@nyttoliv.se eller vår hemsida. Max 5 deltagare.

 

YOGA OCH MEDITATION I BEDDINGESTRAND
en heldag i tystnad
NYTT DATUM!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag önskar dig varmt välkommen till en heldagsretreat i tystnad i Garnhuset i Beddingestrand, denna plats som har himmel och hav som sin närmsta granne. Här tillbringar vi dagen tillsammans med yoga och meditation, andningsövningar och stillhet, promenader och reflektion. Syftet med dagen är att ge dig en paus i tillvaron, en möjlighet att stanna upp, släppa vardagens bestyr och ge dig själv omsorg och omtanke. En dag då fokus ligger på dig, närvaro i kroppen och där tystnaden ger dig möjlighet att stänga av det yttre och rikta blicken inåt – för att lyssna.
Vi tillbringar dagen i Garnhuset som bokstavligen ligger på stranden i Beddingestrand. Förr hängde fiskarna sina garn här. Idag är det ett varsamt renoverat hus med en stor sal och vacker veranda. Här kommer vi yoga och meditera. Här kan du vila, reflektera och skriva. Själva platsen inbjuder till detta med havet som bakgrundsmusik och ett stort lugn som vilar i huset. Under dagen serveras hemlagad vegetarisk mat som får alla dina sinnen att jubla! Både fika, lunch och middag ingår i priset så kroppen och sinnet får sitt.Jag som håller i dagen heter Ingrid Banheden Breisner. Jag har haft yogan som min ledsagare sen de sena tonåren och sen 2013 undervisar jag i yoga, då jag och min man också startade Nyttoliv Hälsocenter i Svedala. I mina klasser finns nybörjare och de som varit med sen starten. Jag anpassar nivån efter klassens kapacitet och förmåga och jag tror att min bakgrund som högstadielärare i 25 år hjälper mig att vara lite ”steget före” och känna in individens behov. Mina klasser präglas av en önskan att bli så bekant som möjligt med sig själv, sitt inre och få en ökad kroppsmedvetenhet och förståelse för den egna kroppen.
Yogan passar den alla, såväl nybörjare som vana yogautövare. Ta med egen yogamatta, filt, ev yogablocks och meditationskudde om du har. Ta också med en bok för dina tankar och funderingar.

Vad gäller Corona vidtar vi alla åtgärder som krävs. Vi är i Garnhuset som är ett flitigt uthyrt hus för fest, mm med plats för 80 personer, alltså är där gott om plats. Antal deltagare begränsas till vad FHM rekommenderar, i dagsläget 8 personer inkl mig. Handsprit, hygien och mathantering sköts så Coronasäkert som möjligt för att det ska vara tryggt och säkert för oss alla.

Preliminärt program:
10.00 Vi möts för en välkomstfika och kort presentation. Därefter går vi in i tystnad.
10.45 Mjuk, flödande yoga med andningsövningar och avslutande avslappning
12.30 Vägledd meditation och tid för reflektion
13.30 Lunch
14.30 Egentid (promenad, reflektionstid…)
15.30 Yinyoga med avslutande sound healing meditation och tid för reflektion
17.30 Middag då vi får prata.
18.30 Dagen avslutas
När: lördagen den 20 februari 10.00-19.00.
Var: Garnhuset, Beddingestrand
Pris: 950:- inklusive allt.
Anmälan och frågor: info@nyttoliv.se