Home » På gång

På gång

Här nedan följer aktiviteter på Nyttoliv eller i vår regi.

YOGA OCH VANDRING I SVEDALA

 

 

Nu är det dags för årets första yoga och vandring:
God mat, god sömn, motion och kosttillskott stärker vårt immunförsvar. Trevligt umgänge gör att vi mår bra så därför bjuder vi in till Yoga och Vandring i utkanten av Svedala med lunch efteråt. Vi möts på förmiddagen på Hallongatan och går tillsammans ut mot skogen och genom hagarna. Under vandringen stannar vi till på utvalda platser för meditation, kontemplation och yoga. Bitvis går vi i tystnad. Därefter går vi tillbaka genom hagarna och en annan väg hem. På Hallongatan 3 samlas vi i vår trädgård där en hemlagad, vegetarisk sopplunch står framdukad.
Varmt välkommen!
Vi går med avstånd och njuter av naturen tillsammans. Kläder efter väder och bra vandringsskor. Ta med vatten. Vandringen tar cirka 2 timmar och är drygt 6 kilometer lång. All yoga görs stående så inga mattor behövs. Ta med sittunderlag för meditationen. Evenemanget ställs in enbart vid dåligt väder. Vi behöver din anmälan i förväg och endast anmälan via mail gäller. Betalning sker samma dag pga rådande omständigheter.
Ser fram emot ännu en trevlig vandringsdag tillsammans!
Tid: Söndagen den 18 april 10.00 – cirka 13.00
Plats: Vi träffas på Hallongatan 3, Svedala
Pris: 295 kr.
Anmälan senast 15 april: info@nyttoliv.se
Info: www.nyttoliv.se

Till anmälan

 

YOGA OCH MEDITATION I BEDDINGESTRAND

en heldag i tystnad
2 tillfällen: 10 april (fullbokad)
och 2 maj (en plats kvar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag önskar dig varmt välkommen till en heldagsretreat i tystnad i Garnhuset i Beddingestrand, denna plats som har himmel och hav som sin närmsta granne. Här tillbringar vi dagen tillsammans med yoga och meditation, andningsövningar och stillhet, promenader och reflektion. Syftet med dagen är att ge dig en paus i tillvaron, en möjlighet att stanna upp, släppa vardagens bestyr och ge dig själv omsorg och omtanke. En dag då fokus ligger på dig, närvaro i kroppen och där tystnaden ger dig möjlighet att stänga av det yttre och rikta blicken inåt – för att lyssna.
Vi tillbringar dagen i Garnhuset som bokstavligen ligger på stranden i Beddingestrand. Förr hängde fiskarna sina garn här. Idag är det ett varsamt renoverat hus med en stor sal och vacker veranda. Här kommer vi yoga och meditera. Här kan du vila, reflektera och skriva. Själva platsen inbjuder till detta med havet som bakgrundsmusik och ett stort lugn som vilar i huset. Under dagen serveras hemlagad vegetarisk mat som får alla dina sinnen att jubla! Både fika, lunch och middag ingår i priset så kroppen och sinnet får sitt.
Jag som håller i dagen heter Ingrid Banheden Breisner. Jag har haft yogan som min ledsagare sen de sena tonåren och sen 2013 undervisar jag i yoga, då jag och min man också startade Nyttoliv Hälsocenter i Svedala. I mina klasser finns nybörjare och de som varit med sen starten. Jag anpassar nivån efter klassens kapacitet och förmåga och jag tror att min bakgrund som högstadielärare i 25 år hjälper mig att vara lite ”steget före” och känna in individens behov. Mina klasser präglas av en önskan att bli så bekant som möjligt med sig själv, sitt inre och få en ökad kroppsmedvetenhet och förståelse för den egna kroppen.
Yogan passar alla, såväl nybörjare som vana yogautövare. Ta med egen yogamatta, filt, ev yogablocks och meditationskudde om du har. Ta också med en bok för dina tankar och funderingar.

Vad gäller Corona vidtar vi alla åtgärder som krävs. Vi är i Garnhuset som är ett flitigt uthyrt hus för fest, mm med plats för 80 personer, alltså är där gott om plats. Antal deltagare begränsas till vad FHM rekommenderar, i dagsläget 8 personer inkl mig. Handsprit, hygien och mathantering sköts så Coronasäkert som möjligt för att det ska vara tryggt och säkert för oss alla.

Sagt av tidigare deltagare:
”Vilken härlig dag som stärkte inifrån och ut. Att allt skedde i total tystnad tillsammans med andra öppna människor var något som gjorde den inre resan än mer påtaglig. Tusen tack Ingrid 🥰för suveränt upplägg, omtanke och värme. Hälsa maken och tacka för den utsökta nyttiga middagen och lunchen!”

”Stort tack återigen för i lördags! Har försökt få fram hur bra det var på sociala medier och hylla dig. Det var så givande! Svårt att ge feedback på något som du skulle utveckla eller ändra, för jag tyckte det var så välbalanserat och gott hela dagen.
Det är väl lite hur man går in i dagen och vad man har för förväntningar som också kan påverka ens upplevelser av dagen. Jag var väldigt mottaglig för att vara med efter lång period av jobb hemifrån, rätt lite aktiviteter och längtan efter detta.
Balansen i programmet var väldigt bra: flödesyogan för att få igång kroppen, nedvarvning med meditation som gjorde att man hade en skön känsla i kroppen till maten och långlunchen med egentid. Jag blev proppmätt – så gott- så det var skönt att få gå ut. Meditationen efter lunch var bra för att komma på plats igen. Den var som jag sa i lördag häftig. Det tyckte vi nog alla. Den gick på djupet! Gott med yinyogan och ditt fantastiska klangbad som bara var som en present till oss.Och som jag sov sen! Jag var så sömnig när jag kom hem och var väldigt ointresserad av Mello (mer än vanligt) och lade mig efter den helt nockad och sov djupt och längre än vanligt! Känns som jag har massor med extra energi den här veckan nu.”

Preliminärt program:
10.00 Vi möts för en välkomstfika och kort presentation. Därefter går vi in i tystnad.
10.45 Mjuk, flödande yoga med andningsövningar och avslutande avslappning
12.30 Vägledd meditation och tid för reflektion
13.30 Lunch
14.15 OSHO meditation
15.30 Yinyoga med avslutande sound healing meditation och tid för reflektion
17.30 Middag då vi får prata.
18.30 Dagen avslutas
När: lördagen den 10 april eller söndagen den 2 maj 10.00-19.00.
Var: Garnhuset, Beddingestrand
Pris: 950:- inklusive allt.
Anmälan och frågor: info@nyttoliv.se