Home » På gång

På gång

Här nedan följer aktiviteter på Nyttoliv eller i vår regi.

 YOGA OCH MEDITATION I BEDDINGESTRAND
en heldag i tystnad

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag önskar dig varmt välkommen till en heldagsretreat i tystnad i Garnhuset i Beddingestrand, denna plats som har himmel och hav som sin närmsta granne. Här tillbringar vi dagen tillsammans med yoga och meditation, andningsövningar och stillhet, promenader och reflektion. Syftet med dagen är att ge dig en paus i tillvaron, en möjlighet att stanna upp, släppa vardagens bestyr och ge dig själv omsorg och omtanke. I slutet av november omsluter mörkret oss och julen står för dörren. Då kan det vara extra skönt att få vila, stiga åt sidan för en stund och bara slappna av i en behaglig miljö. Dagen är i tystnad och ger oss möjlighet att förankra oss i oss själva och stänga av det brus som vi oftast omges av.

Vi tillbringar dagen i Garnhuset som bokstavligen ligger på stranden i Beddingestrand. Förr hängde fiskarna sina garn här. Idag är det ett varsamt renoverat hus med en stor sal och vacker veranda. Här kommer vi yoga och meditera. Här kan du vila, reflektera och skriva. Under dagen serveras hemlagad vegetarisk mat som får alla dina sinnen att jubla! Både kroppen och sinnet får sitt.

Jag som håller i dagen heter Ingrid Banheden Breisner. Jag har haft yogan som min ledsagare sen de sena tonåren och sen 2013 undervisar jag i yoga, då jag och min man också startade Nyttoliv Hälsocenter i Svedala. I mina klasser finns nybörjare och de som varit med sen starten. Jag anpassar nivån efter klassens kapacitet och förmåga och jag tror att min bakgrund som högstadielärare i 25 år hjälper mig att vara lite ”steget före” och känna in individens behov. Mina klasser präglas av en önskan att bli så bekant som möjligt med sig själv, sitt inre och få en ökad kroppsmedvetenhet och förståelse för den egna kroppen.

Vad gäller yogan så passar den alla, såväl nybörjare som vana yogautövare. Ta med egen yogamatta, filt, ev yogablocks och meditationskudde om du har. Ta också med en bok för dina tankar och funderingar.

Preliminärt program:

10.00 Vi möts för en välkomstfika och kort presentation
10.30 Mjuk, flödande yoga med andningsövningar och avslutande avslappning
12.30 Vägledd meditation och tid för reflektion
13.30 Lunch
14.30 Egentid (promenad, reflektionstid…)
15.30 Yinyoga med avslutande sound healing meditation och tid för reflektion
17.30 Middag med samtal.
18.30 Avslut

När: fredagen den 20 november 10.00 -19.00.
Var: Garnhuset, Beddingestrand
Pris: 950:- inklusive allt.
Anmälan och frågor: info@nyttoliv.se