Home » Om oss

Om oss

Här kan du läsa om oss och vår vision att skapa hälsocenter för kroppens och själens välbefinnande i en lugn och harmonisk miljö. Vi erbjuder professionell fot- och hudvård med ekologiska produkter, hög servicenivå och äkta engagemang. Vi brinner för vår verksamhet och delar gärna med oss av vår gedigna kunskap inom hälsa och välbefinnande. Vår önskan är att du kommer till oss och känner att du får en stunds återhämtning och avkoppling, som vi tycker är viktigt i dagens samhälle.

fotbehandlingSedan lång tid tillbaka finns här medicinsk fotvårdsbehandling och annan fotvård med certifierad personal som har mer än tjugo års samlad erfarenhet. Från och med årsskiftet 2016 har vi avtal med Region Skåne om Fotvård på remiss. Det innebär att våra medicinskt utbildade fotvårdsterapeuter har särskild utbildning för att ta emot kunder med diabetes, psoriasis, hudsjukdomar, mm. Vi har även en gedigen kunskap om stödstrumpor, inläggssulor, olika slags hjälpmedel för fötter, en mängd olika fotkrämer samt rådgivning och rekommendationer av fotriktiga skor.
Vår hudterapeut är Cidesco-certifierad och även utbildad inom Maria Åkerberg, och utför många olika slags ansiktsbehandlingar, vaxning, manikyr och massage.

ansiktsbehandlingRegndroppsmassage och idrottsmassage är behandlingar för ditt välbefinnande och utförs av certifierad personal. Vi har yogaklasser sex gånger i veckan som hålls av en Global yogacertifierad instruktör. Ungefär en gång i månaden hålls intressanta föreläsningar i hälsans och välmåendets tecken. I butiken finns allt inom fot- och hudvård samt en hel del hälsoprodukter, sandaler och inneskor.

Sedan 2013 driver Ingrid och Hasse NyttoLiv Hälsocenter tillsammans med sin personal. Med en bakgrund inom både läraryrket och IT-branschen kompletterar Ingrid och Hasse varandra väl i det arbete det innebär att ha ett företag. Ingrid leder yogaklasserna, ger regndroppsmassage och håller kurser. Hasse gör inläggssulor, LED-ljusbehandlingar, bokföring, bildmaterial och sköter allt tekniskt. Tillsammans marknadsför de sitt företag och ordnar intressanta föreläsningar och workshops. Deras gemensamma nämnare är ett genuint intresse för människor och personlig utveckling.

Den 16 maj 2018 övertog vi Fothälsans verksamhet i Vellinge på Industrigatan 1 och startade upp fotvård direkt. Vi kommer till en början endast att ha öppet när vi har behandlingar men har möjlighet att ta emot telefonsamtal för bokningar mellan 09.00 – 18.00 alla vardagar. Vi kommer att komplettera med fler behandlingar och produkter efterhand och fråga oss gärna om det är något speciellt ni saknar. Redan nu har vi ett litet sortiment av Maria Åkerbergs ekologiska hudvårdsprodukter.

 

 

Jag heter Tina och kommer från Vellinge. Mitt yrkesverksamma liv började inom vården där jag hade olika befattningar. Kring millenieskiftet började tanken ta form att utbilda mig till fotterapeut och 2001 var jag färdigutbildad medicinsk fotterapeut.

Jag startade en fotvårdsklinik i Vellinge och drev den under några år, samtidigt som jag kontinuerligt vidareutbildade mig inom diabetes, sårvård och fotsvamp. Sedan drygt ett år tillbaka arbetar jag här på NyttoLiv och jag älskar att gå till mitt arbete varje dag! Vi arbetar här med ekologiska produkter från Maria Åkerberg och det trivs jag bara bra med, då jag tycker särskilt om hennes produkter. Jag tycker om kontakten med människor och som fotvårdsterapeut har jag kvar den vårdande biten om människan, vilket passar mig väldigt bra. Som person är jag spontan, ordningssam, noggrann och serviceinriktad. Jag har dessutom en särskild förkärlek för behandlingar av vårtor och liktornar.
Jag arbetar både i Svedala och i Vellinge.
Varmt välkommen.
Mitt namn är Malin Olsson. Jag är auktoriserad Spa/hudterapeut med SHR och CIDESCO examen 2013 på Gildaskolan i Malmö.
Jag har sedan 2013 arbetat på spa. Här på Nyttoliv kommer jag att finnas på heltid både i Svedala och Vellinge.
Jag utför all hudvård och kroppsbehandlingar med ett stort utbud av Maria Åkerbergs ekologiska produkter. Jag skräddarsyr din behandling efter vad din kropp och hud behöver.
För mig är det inte bara resultatet som är viktigt utan även att du som kund känner dig nöjd, avslappnad och harmonisk både under och efter en behandling hos mig.
Varmt välkommen till mig.

Malin
Hej alla nya och gamla kunder till Nyttoliv!

Jag heter Monika och började jobba på Nyttoliv den 3 maj 2018. Jag bor i Svedala och är sjuksköterska med 20 år i vårdyrket och har efter det haft egen salong i 12 år som fotvårdsspecialist i Malmö.

Jag brinner för djur och natur och jag lever med ett ekologiskt och hälsobefrämjande tänk, så att få jobba med det jag är bäst på hos Nyttoliv känns väldigt bra.

Vi ses på Nyttoliv!

Hälsningar Monika
Jag heter Ingrid och sedan 2013 driver jag Nyttoliv Hälsocenter tillsammans med min man, Hasse. På Nyttoliv håller jag i yogaklasser morgnar och kvällar. Jag ordnar även yogaretreats och resor till olika platser i världen, gärna tillsammans med någon som har en unik kännedom om platsen vi åker till. Att resa är verkligen ett sätt att leva och att kunna visa platser som ligger långt utanför turiststråken gör mig extra glad. Med en bakgrund inom läraryrket trivs jag särskilt bra när jag kan hjälpa människor att hitta sin egen inre potential.

För mig är hälsa livet och att ha en kropp som fungerar så långt och så länge det är möjligt. Att tänka på vad vi äter och vilka produkter vi använder på kroppen och att hålla kroppen i rörelse.På Nyttoliv finns många möjligheter till en bättre hälsa; genom att ta hand om kroppen i olika behandlingar och ge den omsorg, genom yogan och genom de olika kosttillskott och Maria Åkerberg-produkter vi säljer. När det ges möjlighet att ge en annan människa lite Nytt Liv, då känns det extra bra!
Jag heter Hasse och driver Nyttoliv tillsammans med min hustru Ingrid. Jag har tidigare varit VD i IT-branschen i 15 år och hjälpt företag med kvalificerade affärssystemlösningar och infrastrukturlösningar. Vi startade Nyttoliv 2013 och jag gör personligt anpassade inläggssulor, arbetar med smärtlindring med LED-ljusbehandling, sköter administration och marknadsföring. På fritiden håller jag bl.a på med fridykning kör MC och spelar gitarr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen in i en avkopplande atmosfär!
önskar Ingrid och Hasse med personal

ingrid_hasse_160625