Home » Om oss

Om oss

Här kan du läsa om oss och vår vision att skapa ett hälsocenter för kroppens och själens välbefinnande i en lugn och harmonisk miljö. Vi erbjuder professionell fot- och hudvård med ekologiska produkter, hög servicenivå och äkta engagemang. Vi brinner för vår verksamhet och delar gärna med oss av vår gedigna kunskap inom hälsa och välbefinnande. Vår önskan är att du kommer till vår butik och känner att du får en stunds återhämtning och avkoppling, som vi tycker är viktigt i dagens samhälle.

fotbehandlingSedan lång tid tillbaka finns här medicinsk fotvårdsbehandling och annan fotvård med certifierad personal som har mer än tjugo års samlad erfarenhet. Från och med årsskiftet 2016 har vi avtal med Region Skåne om Fotvård på remiss. Det innebär att våra medicinskt utbildade fotvårdsterapeuter har särskild utbildning för att ta emot kunder med diabetes, psoriasis, hudsjukdomar, mm. Vi har även en gedigen kunskap om stödstrumpor, inläggssulor, olika slags hjälpmedel för fötter, en mängd olika fotkrämer samt rådgivning och rekommendationer av fotriktiga skor.
Vår hudterapeut är Cidesco-certifierad och även utbildad inom Maria Åkerberg, och utför många olika slags ansiktsbehandlingar, vaxning, manikyr och massage.

ansiktsbehandlingRegndroppsmassage och idrottsmassage är behandlingar för ditt välbefinnande och utförs av certifierad personal. Vi har yogaklasser sex gånger i veckan som hålls av en Global yogacertifierad instruktör. Ungefär en gång i månaden hålls intressanta föreläsningar i hälsans och välmåendets tecken. I butiken finns allt inom fot- och hudvård samt en hel del hälsoprodukter, sandaler och inneskor.

Sedan 2013 driver Ingrid och Hasse NyttoLiv Hälsocenter tillsammans med sin personal. Med en bakgrund inom både läraryrket och IT-branschen kompletterar Ingrid och Hasse varandra väl i det arbete det innebär att ha ett företag. Ingrid leder yogaklasserna, ger regndroppsmassage och håller kurser. Hasse gör inläggssulor, LED-ljusbehandlingar, bokföring, bildmaterial och sköter allt tekniskt. Tillsammans marknadsför de sitt företag och ordnar intressanta föreläsningar och workshops. Deras gemensamma nämnare är ett genuint intresse för människor och personlig utveckling.

 

 

 

Bild kommer snart.
Jag heter Tina och kommer från Vellinge. Mitt yrkesverksamma liv började inom vården där jag hade olika befattningar. Kring millenieskiftet började tanken ta form att utbilda mig till fotterapeut och 2001 var jag färdigutbildad medicinsk fotterapeut.

Jag startade en fotvårdsklinik i Vellinge och drev den under några år, samtidigt som jag kontinuerligt vidareutbildade mig inom diabetes, sårvård och fotsvamp. Sedan drygt ett år tillbaka arbetar jag här på NyttoLiv och jag älskar att gå till mitt arbete varje dag! Vi arbetar här med ekologiska produkter från Maria Åkerberg och det trivs jag bara bra med, då jag tycker särskilt om hennes produkter. Jag tycker om kontakten med människor och som fotvårdsterapeut har jag kvar den vårdande biten om människan, vilket passar mig väldigt bra. Som person är jag spontan, ordningssam, noggrann och serviceinriktad. Jag har dessutom en särskild förkärlek för behandlingar av vårtor och liktornar. Varmt välkommen.
Jag heter Emma Althin och studerade till hudterapeut på Gildaskolan i MalmöJag heter Tove och utbildade mig till medicinsk fotterapeut 2015-2016. Mitt mål med utbildningen var att öppna dörrarna för ett komplement till mina uppdrag som översättare. Språk är ett av mina stora intressen och jag har läst facköversättarutbildningen med inriktning på franska vid Lunds universitet. Men jag ville också arbeta med något mer handfast. Valet föll på medicinsk fotvård och det visade sig vara ett bra beslut.
Under ett intensivt år arbetade jag sedan med medicinska fotbehandlingar på en klinik i Helsingborg och vid sidan av arbetet läste jag påbyggnadskurser i ämnen som diabetes, fotsvamp och ortopedi.
Sedan augusti arbetar jag som medicinsk fotterapeut här på Nyttoliv och det är jag väldigt glad över. Här har jag inte bara det handfasta arbete som jag önskade mig, ett arbete med ett konkret resultat som kommer till direkt nytta och glädje för andra. Jag har dessutom förmånen att få utföra mina behandlingar i en avslappnande miljö med ekologiska produkter och omgiven av välkomnande kollegor. Hoppas att vi ses!
/>
Jag heter Ingrid...Jag heter Hasse och driver Nyttoliv tillsammans med min hustru Ingrid. Jag har tidigare arbetat 15 år i IT-branschen och tagit fram kvalificerade affärssystemlösningar och infrastrukturlösningar. Vi startade Nyttoliv 2013 och jag gör personligt anpassade inläggssulor, arbetar med smärtlindring med LED-ljusbehandling, sköter administration och marknadsföring. På fritiden håller jag på med fridykning och yoga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen in i en avkopplande atmosfär!
önskar Ingrid och Hasse med personal

ingrid_hasse_160625