Home » Keratosis pilaris

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris är en hudåkomma som består av små knottror som vanligast uppstår på utsidan av överarmar eller utsida lår med en rodnad runtom. Det kan även uppstå på andra ställen på kroppen som t.ex kinder. Denna hudåkomma uppstår oftast under barn- och ungdomsåren. Orsaken tros vara ärftlig. Keratosis pilaris är en slags förhorningsrubbning som varken ger klåda, smärta eller är smittsam. Den är mest av obehag för den som drabbats.

Den enda behandlingsrekommendationen som ges är att använda mjukgörande hudvård. Ur vårt sortiment kan vi erbjuda olika förslag för behandling.Hudbehandling, ansiktsbehandling

Salt Scrub Energy och Body Scrub passar väl för att avlägsna döda hudceller på utsatta partier och då behandlar man 1-2 gånger i veckan. Då kan fukt enklare tränga ner och hålla huden mjuk för att mildra. Här kan du även använda AHA & Jojoba Peeling som egentligen är ämnad att användas i ansiktet, men i detta fall kan användas på utsatt område. Lägg då ett lager och låt verka i 10-20 minuter.
Följ sedan upp med t.ex Body Lotion/Foot Cream för att kapsla in fukten.

Kost

Personer med keratosis pilaris bör se till att de äter en hälsosam kost. Det kan också vara bra att undvika livsmedel som kan trigga allergier som t.ex. gluten  Eller göra ett professionellt allergitest för att se om det är något du inte tål.

Du bör också dricka minst två liter vatten om dagen och undvika onyttiga alternativ såsom kolsyrade drycker med socker.

Låt oss hjälpa dig med en ansiktsbehandling där du får råd om fortsatt behandling av vår hudvårdsterapeut och vilka produkter du bör använda för bästa resultat. Maria Åkerberg har gedigen kunskap om hudåkommor och vi har alltid möjlighet att få ytterligare hjälp av henne om det skulle behövas.

Välj behandling