Home » Fotsvett

Fotsvett

Att svettas från händer och fötter fyller den enkla funktionen att vi får grepp om saker bättre. Att vara torr liksom att svettas för mycket leder till att vi får sämre fäste, halkar och tappar saker. Överdriven svettning i händer och fötter är ett ganska vanligt problem. Det kallas hyperhidros och misstänks vara ärftligt. Områden som drabbas är sådana som består av mycket svettkörtlar som t.ex händer, fötter och armhålor. Överdriven fotsvett kan leda till en rad olika problem som t.ex förstörda skor och dålig lukt. Den som har mycket fotsvett kan ofta uppleva det som pinsamt att ta av skorna hemma hos andra då det kan lämna fuktiga spår på golvet eller lukta illa. Många bär dubbla par strumpor vilket i sin tur stänger in fukt och underlättar för uppkomst av svamp. På vintern är problemet ett annat, lättare förfrysning av fötterna. Just fotsulan är väldigt rik på svettkörtlar. Foten är den del på kroppen där vi svettas mest. Den kan producera 0,75 dl svett på ett dygn. Svett i sig luktar ingenting. Det är när svetten kommer i kontakt med bakterierna vi har på huden som den dåliga lukten bildas.

För dig som lider av hyperhidros kan det vara en god idé att uppsöka läkare för att utreda vilken typ av behandling du kan få. På vägen kan vi tipsa om produkter från MARIA ÅKERBERG som kan hjälpa att hålla dålig lukt borta men även fötterna vid god hälsa.

Foot Deo Spray används på nytvättade, torra fötter och håller bakterierna i styr så att inte dålig lukt bildas. Den är fri från aluminiumklorid och alkohol.
Specials For Feet är oljan som har bakterie- och svamphämmande Tea Tree-o
lja i sig och motverkar även sköra naglar.
All DayBalm är en vattenfri produkt att smörja in fötterna med, speciellt vintertid. Den är skyddande och väldigt bra när smärtande fotsprickor uppstår.
Calming Gel är en kylande gel att använda på fötter. Innehåller myntaolja och en speciell fraktion av mentol som verkar kylande.