Home » Aktuellt

Aktuellt

Här nedan följer aktiviteter på Nyttoliv eller i vår regi

SKÖNA SÖNDAG MED ZHINENG QIGONG 20 MAJ

Tema: avslappning och återhämtning

Söndag morgon den 20 maj möts vi på NyttoLiv för ett extra långt qigongpass som leds av Mikaela Bengtsson. Vi riktar uppmärksamheten djupt in i kroppen för att låsa upp stress och spänningar och få en djup avslappning samtidigt som vi fyller på med energi. Vi får igång puls och svettning med dynamiska uppvärmningsövningar. Sen går vi över till långsamma dynamiska övningar som kan beskrivas som meditation i rörelse. Efter det blir det sittande meditation och avslappnande mantran som aktiverar och mobiliserar det rena medvetandet. Vi avslutar träningen med liggande/sittande avslappning.
Efter träningen äter vi en vegetarisk sopplunch och njuter av varandras sällskap.

Tid: 20 maj 9.00-13.00

Plats: Nyttoliv Hälsocenter, Bankgatan 16 i Svedala

Pris: 350:-

Lärare: Mikaela Bengtsson, som du kan läsa mer om under fliken Zhineng qigong

 


YOGA OCH VILA I TAVIRA, PORTUGAL 2-9 JUNI 2018

Följ med till härliga Tavira beläget i Algarve mitt mellan Faro och den spanska kusten. Tavira är en fin liten turistort med vitkalkade hus, restauranger, caféer och shoppingstråk. Här finns lämningar från romarna och morerna och staden har vuxit fram till en väldigt charmig och livfull småstad.

Det som utmärker denna del av Algarve är naturreservatet Ria Formosa som är ett floddelta, unikt med sina öar, kanaler, dyner och fantastiska stränder utmed Atlantkusten.

Varje liten by har sitt sätt att komma ut till närmaste strand. Ibland är det färja och ibland är det den lokale entreprenören med en eka och utombordare. Oavsett är stranden ni möter helt fantastisk.

Från Tavira kan man också ta sig till Olhao där man finner Algarves största matmarknad. Olhao är en unik stad med kakelklädda hus, kalkstensgator och är väldigt genuin, då staden varit relativt fattig och därmed inte hamnat i en stor renoveringsboom!

Varje morgon möter vi dagen tillsammans med Ingrid Banheden Breisner som lotsar oss genom yoga och meditation. Att få väcka kroppen och sinnet är en fantastisk start på dagen och Ingrid har förmågan att ge varje individ tilltro till att möta sin kropp där den är. Du behöver inte ha yogat tidigare då varje deltagare gör yoga efter sin egen förmåga. Beroende på hur dagen ser ut har vi ytterligare ett yoga-eller meditationpass.

Camilla Offerlind är med som färdledare. Med 30 år i resebranschen kan hon sin sak och har en förmåga att hitta det genuint äkta och hjärtliga, långt bortom allfartsvägen! Härligt!

 

 

 

 

 

 

 

 

RESFAKTA

Flyg – Norwegian (restid ca 3,40)

2 juni Köpenhamn kl 0600- Faro/Algarve kl 08.50
9 juni Faro/Algarve kl 09.35- Köpenhamn kl 14.15

Pris 10500 inkluderar

Flyg t/r Köpenhamn- Faro
Transfer t/r hotell
7 nätter i delat dubbelrum inkl frukost
Cykelhyra 7 dagar
En cykelutflykt
Daglig yoga och meditation
Två middag ”hemma” exkl dryck

Tillkommer

Anslutningsflyg
Försäkringar
Utflykter och övriga transporter
Måltider utöver det som är inkluderat
Dryck
Kostnader som uppkommer på plats
Dricks

För frågor och ytterligare information, kontakta Camilla:

Camilla Offerlind
Connect Scandinavia
Alfreds Mosseväg 11-4
271 93 Ystad
Sweden
Tel: +46709500559
Mail:Camilla@connectscandinavia.se
www.connectscandinavia.se
Följ på Facebook : Connect travel Scandinavia
Instagram: Connecttravelscandinavia


VANDRING OCH YOGA I ITALIENSKA ALPERNA

I skiftet mellan augusti och september ger vi oss av till de italienska Alperna för några underbara dagar tillsammans med yoga, meditation, vandring, utsökt mat och härliga samtal. Vi bor på Hotell Monterosa som ligger på 1200 meters höjd i den pittoreska byn Alagna längst in i Valsesiadalen. På hotellet finns en fantastisk matsal där vi kommer tillbringa morgnar och kvällar. På morgonen börjar vi dagen med yoga innan frukost och på kvällen är det middag. Hotellet har anor från 1860-talet, ligger mitt i byn och är dess stolthet.

 

 

 

 

 

 

Luften är underbar, frisk och krispig och att vara ute är ett måste. Vi ger oss ut på vandringar i bergen, hyr Mountainbike, badar kanske i den närliggande friska källan och får en guidad tur bland husen som tillhörde Walserfolket. Yoga görs två gånger om dagen med första passet på hotellet och det andra på en plats som passar oss. Kanske uppe i bergen med riktig Sound of Music-känsla.

 

 

 

 

 

 

Vi startar dagen på morgonen med ett härligt uppmjukande yogapass innan det är dags att inta frukost och sedan ge sig ut på äventyr. Kanske blir det så att äventyret är med en god bok på hotellets härliga terrass i söderläge? Njut av stunden och den fantastiska omgivningen.

På den här resan finns ett program man kan vara med på som ingår men här finns också luft i schemat för att lägga till aktiviteter om man så vill, eller gå på egen upptäcktsfärd i omgivningarna.

RESFAKTA
Flyg – Easy Jet som bokas själv!
29 augusti Köpenhamn 9:45 – Milano Malpensa 11:50
2 september Milano Malpensa 18:55 – Köpenhamn 21:00

Pris på cirka 7.000 inkluderar
Transfer tur/retur hotell
4 nätter i delat dubbelrum
Halvpension frukost – middag
Vandringar med guide
Mountainbike en halvdag
Daglig yoga och meditation

Tillkommer
Flyg
Försäkringar
Luncher
Dryck

För info och anmälan: ingrid.banheden@nyttoliv.se, 0734-304230

 

LIVE AS YOU DREAM FÖRELÄSNING 20 SEPTEMBER

Vi har glädjen att åter önska Janesha Vaidya välkommen till Svedala. Så underbart!
LIVE AS YOU DREAM En föreläsning som kan lyfta livet – med Janesh Vaidya

Alla har vi en dröm, eller åtminstone hade vi en dröm, om hur vi vill leva våra liv. Men hur många av oss följer sin dröm? Hur många har glömt drömmen och lever med stress, oro och låg energi? ‘LIVE AS YOU DREAM’ är en två timmar lång föreläsning med grund i Janesh Vaidyas mångåriga erfarenhet av att arbeta med hälsa och hjälpa människor hitta tillbaka till livsglädjen.

Janesh Vaidya, internationellt välkänd ayurvedapraktiker och författare av ‘Ayurveda för ditt sinne’, ‘Maten är min medicin’, ‘Yoga är min terapi’, ‘Maten från min by’, ‘I det sista regnet’ och ‘Lev som du drömmer’, delar med sig av sin traditionella kunskap på ett inspirerande och humoristiskt sätt, vilket gör att lyssnare på alla nivåer kan ta till sig denna viktiga lärdom och få förståelse för hur den kan användas i det dagliga livet.

Bland de 100 första som bokar sin plats lottas det ut en vinnare till en två-veckors retreat i Indien! Tveka inte att boka din plats på
http://www.tickster.com/events/ujjypy0hrj1v3vg