Recept

Här lägger vi ut recept som vi brukar bjuda på när vi har evenemang. Är det något ni vill ha recept på så kontakta oss gärna.
Vi använder Janesh Vaidias auyrvediska recept så ofta vi kan. Dessa recept innehåller en del nya råvaror och kryddor vilket gör att det är många nya smaker och konsistenser som man upplever. Vill ni prova lite annorlunda maträtter, så prova gärna dessa. Vi har lagat snart alla i boken nedan och det har varit väldigt gott. Här finns allt från morgongröt till mellanmål till smarriga desserter och kakor utan socker och vetemjöl. Lycka till!

Vi är helt övertygade om att det vi äter är otroligt viktigt och påverkar oss betydligt mer än vad vi tror. Vi måste ta ansvar för våra kroppar och ge den rätt bränsle. Den skall fungera hela livet och “tankar” vi med dåligt drivmedel så går motorn sämre och sämre och vi drar enklare på oss sjukdomar.

recept
recept

Rawfood chokladbollar, 15 st

Ingredienser:
1 dl sötmandel
1 dl cashewnötter
8 st dadlar, urkärnade
1 msk kakao
1,5 msk kokosfett
1 dl kokos eller nötter att rulla dem i

Gör så här:
* Mixa nötterna tills de blir som ett grovt mjöl.
* Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir en jämn smet.
* Rulla till små bollar och vänd i kokos, hackade nötter eller kakao. Ställ i kylen i 30 minuter. Klart!


Ingrids chokladkaka

* Börja med att långsamt smälta 200 g smör och 200 g choklad i en kastrull.
* Vispa 4 ägg och 2 dl socker pösigt.
* Blanda ner 2,5 dl mjöl och 1 tsk bakpulver i smeten.
* Blanda ner den smälta chokladen och smöret i smeten.
* Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbara kanter.
* Sätt in i mitten av ugnen, 225 grader i 8-10 minuter. Klart!