Home » Aktuellt

Aktuellt

Här nedan följer vad som är aktuellt på Nyttoliv eller i vår regi.


GOURMETYOGA I FRANKRIKE

Yoga, vandring, mat och vin i Languedoc-Roussillon
Följ med till södra Frankrike på en riktig feelgoodresa 9-13 maj 2018 (Kristi Himmelfärdshelgen)!

vindruvor lättad
buffé bild
DSC_0311

 

 

 

 

Tänk att komma till en plats och bli guidad av någon med fantastiska kunskaper om platsens historia, kulturen, om franska språket och om mat och vin. Tänk att bo på en plats där vi startar dagen med ett yogapass på terrassen och sedan kanske ett dopp i poolen. Därefter sätter du dig till bords för en välsmakande frukost innan det är dags att ge sig ut på dagens äventyr.

I Languedoc-Roussillon finns My Nilsson, vår vinciceron och guide. My är uppvuxen utanför Svedala men redan i 20-årsåldern lämnade hon Sverige för studier och arbete med vin och gastronomi i Frankrike. Numera bor hon med sin franska familj på en gård en timme ifrån Toulouse. My driver eget företag som exporterar vin till Sverige. Hon arbetar enbart med vinodlare som inte använder kemiska bekämpningsmedel, för goda och hälsosamma viner.
Ingrid Banheden Breisner är med på resan som yogainstruktör och reseguide. Varje dag börjar med ett yogapass innan frukost för den som vill. Det blir också yoga och meditation under dagen eller framåt kvällen, när det passar in i programmet. Ingrid driver NyttoLiv Hälsocenter i Svedala tillsammans med sin man. På NyttoLiv har hon fem yogaklasser i veckan, ordnar resor, föreläsningar och events, allt i hälsans tecken.
Tycker du om att yoga och vara ute i naturen? Tycker du om att vandra och uppleva det naturliga, genuina och äkta? Tilltalas du av det franska köket, de franska vinerna och den franska kulturen? Vill du uppleva något alldeles unikt långt bortom turiststråken, dagar fyllda med aktiviteter men utan stress? Då är denna resa som klippt och skuren för dig!

carcassonne-014 lr3

Det blir fyra härliga dagar tillsammans. Vi bor på ett litet slott som heter le Château de ma mère, kanske döpt efter Marcel Pagnol’s underbara bok med samma namn. Här har vi hela stället för oss själva. Det är stort och rymligt med pool på terrassen, dubbelrum och stora allrum. Slottet omgärdas av en härlig park och solrosfält.

Här kan du läsa mer om slottet: https://www.abritel.fr/location-vacances/p596529

Det blir besök i Carcassonne, denna underbara medeltidsstad som är som tagen ur en Disneyfilm med Törnrosaslott. Vi är nära Canal du Midi, så naturligtvis ska vi ta en tur med kanalbåt. Båda dessa sevärdheter är klassade av UNESCO som världsnaturarv. Eftersom My är vår vinguide bjuder hon oss att besöka en vingård där hon berättar om vinets historia. En dag är vi också hembjudna till My där vi äter en genuin fransk middag med utsikt mot Pyrenéerna!

Yoga, vandring och meditation hör ihop så en dag ger vi oss ut på vandring i omgivningarna. Vid tillfälle kommer My ut och serverar lunch till oss mellan ett träd eller två. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om denna resa, så härlig är den.

Resefakta:
Pris per person: 12 750 kronor

I priset ingår:

 • Logi 4 nätter i delat dubbelrum med frukost
 • Flyg tur och retur
 • Alla transporter nämnda i programmet
 • Alla besök nämnda i programmet
 • Middagar: onsdag, torsdag, fredag med vin. Lördag kväll enklare ratatouille middag inklusive vin.
 • Luncher: torsdag, fredag, lördag
 • Vin och vatten till alla måltider
 • My Nilsson, vinciceron och guide
 • Ingrid Banheden Breisner, yoga och meditation

I priset ingår inte:

 • Enkelrumstillägg
 • Måltider och dryck ej nämnda ovan

Bokning:
Boka via e-post eller telefon. Vi skickar därefter bokningsbekräftelse samt en faktura. Handpenning på
2.000 kr per person skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsens datum. Slutbetalning  9 mars 2018.
Vi reserverar oss för ändringar i programmet samt för prishöjningar pga valutakursförändringar.
Avbokningsvillkoren specificeras på bokningsbekräftelsen.
Övrigt: Ovan pris och program gäller vid 12 deltagare på resan.

Sista anmälningsdag 20 december 2017 till: info@nyttoliv.se eller ingrid.banheden@nyttoliv.se
Tel: 0734-304230

Varmt välkommen!/Bienvenue!

Ingrid och My


YOGA OCH VILA I TAVIRA, PORTUGAL 2-9 JUNI 2018

Följ med till härliga Tavira beläget i Algarve mitt mellan Faro och den spanska kusten. Tavira är en fin liten turistort med vitkalkade hus, restauranger, caféer och shoppingstråk. Här finns lämningar från romarna och morerna och staden har vuxit fram till en väldigt charmig och livfull småstad.

Det som utmärker denna del av Algarve är naturreservatet Ria Formosa som är ett floddelta, unikt med sina öar, kanaler, dyner och fantastiska stränder utmed Atlantkusten.

Varje liten by har sitt sätt att komma ut till närmaste strand. Ibland är det färja och ibland är det den lokale entreprenören med en eka och utombordare. Oavsett är stranden ni möter helt fantastisk.

Från Tavira kan man också ta sig till Olhao där man finner Algarves största matmarknad. Olhao är en unik stad med kakelklädda hus, kalkstensgator och är väldigt genuin, då staden varit relativt fattig och därmed inte hamnat i en stor renoveringsboom!

Varje morgon möter vi dagen tillsammans med Ingrid Banheden Breisner som lotsar oss genom yoga och meditation. Att få väcka kroppen och sinnet är en fantastisk start på dagen och Ingrid har förmågan att ge varje individ tilltro till att möta sin kropp där den är. Du behöver inte ha yogat tidigare då varje deltagare gör yoga efter sin egen förmåga. Beroende på hur dagen ser ut har vi ytterligare ett yoga-eller meditationpass.

Camilla Offerlind är med som färdledare. Med 30 år i resebranschen kan hon sin sak och har en förmåga att hitta det genuint äkta och hjärtliga, långt bortom allfartsvägen!

 

 

 

 

 

 

 

RESFAKTA

Flyg – Norwegian (restid ca 3,40)

2 juni Köpenhamn kl 0600- Faro/Algarve kl 08.50
9 juni Faro/Algarve kl 09.35- Köpenhamn kl 14.15

Pris 10500 inkluderar

Flyg t/r Köpenhamn- Faro
Transfer t/r hotell
7 nätter i delat dubbelrum inkl frukost
Cykelhyra 7 dagar
En cykelutflykt
Daglig yoga och meditation
Två middag ”hemma” exkl dryck

Tillkommer

Anslutningsflyg
Försäkringar
Utflykter och övriga transporter
Måltider utöver det som är inkluderat
Dryck
Kostnader som uppkommer på plats
Dricks

Vi hoppas ni vill följa med!

Camilla Offerlind
Connect Scandinavia
Alfreds Mosseväg 11-4
271 93 Ystad
Sweden
Tel: +46709500559
Mail:Camilla@connectscandinavia.se
www.connectscandinavia.se
Följ på Facebook : Connect travel Scandinavia
Instagram: Connecttravelscandinavia