Home » Aktuellt

Aktuellt

Här nedan följer vad som är aktuellt på Nyttoliv eller i vår regi.

LUNCHYOGA HOS ANITA PÅ BÖRRINGEKLOSTER

 

Lördagen den 17 februari kl. 9.00 ses vi hos Anita på Börringekloster. I galleriet är det iordningställt en hörna till oss för yoga. Vi startar dagen här tillsammans med yinyoga, en yogaform där alla övningar görs sittande eller liggande. Yinyoga fokuserar på leder, ligament och bindväv och vi stannar i varje position i upp till fem minuter. Denna yogaform passar alla, såväl nybörjare som vana yogautövare, och efter passet infinner sig ett lugn som brukar sitta i länge. Vi avslutar yogan med en längre meditation och vila.
Sedan är det dags för brunch hos Anita; så nära så vi behöver knappt gå av mattan!
Riktigt lyxigt! Vi tar för oss av Anitas härliga buffé och sätter oss till bords för härliga samtal och stannar så länge vi vill.

Klä dig i varma, bekväma kläder som inte sitter åt. Ta med yogamatta, filt (till avslappningen) och kudde. Har du ingen yogamatta så säg till så tar jag med. Detta evenemang kostar 350:- som betalas kontant på plats. Anmäl dig på info@nyttoliv.se.
Varmt välkomna till en härlig start på lördagen!
Ingrid & Anita


WOMAN IN RED-GALAN DEN 9 MARS!

En välgörenhetsgala som samlar in pengar till forskning kring kvinnohjärtat.
I år är NyttoLiv med som utställare. Kom och hälsa på oss i vår monter!


YOGA OCH VILA I TAVIRA, PORTUGAL 2-9 JUNI 2018

Följ med till härliga Tavira beläget i Algarve mitt mellan Faro och den spanska kusten. Tavira är en fin liten turistort med vitkalkade hus, restauranger, caféer och shoppingstråk. Här finns lämningar från romarna och morerna och staden har vuxit fram till en väldigt charmig och livfull småstad.

Det som utmärker denna del av Algarve är naturreservatet Ria Formosa som är ett floddelta, unikt med sina öar, kanaler, dyner och fantastiska stränder utmed Atlantkusten.

Varje liten by har sitt sätt att komma ut till närmaste strand. Ibland är det färja och ibland är det den lokale entreprenören med en eka och utombordare. Oavsett är stranden ni möter helt fantastisk.

Från Tavira kan man också ta sig till Olhao där man finner Algarves största matmarknad. Olhao är en unik stad med kakelklädda hus, kalkstensgator och är väldigt genuin, då staden varit relativt fattig och därmed inte hamnat i en stor renoveringsboom!

Varje morgon möter vi dagen tillsammans med Ingrid Banheden Breisner som lotsar oss genom yoga och meditation. Att få väcka kroppen och sinnet är en fantastisk start på dagen och Ingrid har förmågan att ge varje individ tilltro till att möta sin kropp där den är. Du behöver inte ha yogat tidigare då varje deltagare gör yoga efter sin egen förmåga. Beroende på hur dagen ser ut har vi ytterligare ett yoga-eller meditationpass.

Camilla Offerlind är med som färdledare. Med 30 år i resebranschen kan hon sin sak och har en förmåga att hitta det genuint äkta och hjärtliga, långt bortom allfartsvägen! Härligt!

 

 

 

 

 

 

 

 

RESFAKTA

Flyg – Norwegian (restid ca 3,40)

2 juni Köpenhamn kl 0600- Faro/Algarve kl 08.50
9 juni Faro/Algarve kl 09.35- Köpenhamn kl 14.15

Pris 10500 inkluderar

Flyg t/r Köpenhamn- Faro
Transfer t/r hotell
7 nätter i delat dubbelrum inkl frukost
Cykelhyra 7 dagar
En cykelutflykt
Daglig yoga och meditation
Två middag ”hemma” exkl dryck

Tillkommer

Anslutningsflyg
Försäkringar
Utflykter och övriga transporter
Måltider utöver det som är inkluderat
Dryck
Kostnader som uppkommer på plats
Dricks

För frågor och ytterligare information, kontakta Camilla:

Camilla Offerlind
Connect Scandinavia
Alfreds Mosseväg 11-4
271 93 Ystad
Sweden
Tel: +46709500559
Mail:Camilla@connectscandinavia.se
www.connectscandinavia.se
Följ på Facebook : Connect travel Scandinavia
Instagram: Connecttravelscandinavia


GOURMETYOGA I FRANKRIKE    FULLTECKNAD!

Yoga, vandring, mat och vin i Languedoc-Roussillon
Följ med till södra Frankrike på en riktig feelgoodresa 9-13 maj 2018 (Kristi Himmelfärdshelgen)!

vindruvor lättad
buffé bild
DSC_0311

 

 

 

 

Tänk att komma till en plats och bli guidad av någon med fantastiska kunskaper om platsens historia, kulturen, om franska språket och om mat och vin. Tänk att bo på en plats där vi startar dagen med ett yogapass på terrassen och sedan kanske ett dopp i poolen. Därefter sätter du dig till bords för en välsmakande frukost innan det är dags att ge sig ut på dagens äventyr.

I Languedoc-Roussillon finns My Nilsson, vår vinciceron och guide. My är uppvuxen utanför Svedala men redan i 20-årsåldern lämnade hon Sverige för studier och arbete med vin och gastronomi i Frankrike. Numera bor hon med sin franska familj på en gård en timme ifrån Toulouse. My driver eget företag som exporterar vin till Sverige. Hon arbetar enbart med vinodlare som inte använder kemiska bekämpningsmedel, för goda och hälsosamma viner.
Ingrid Banheden Breisner är med på resan som yogainstruktör och reseguide. Varje dag börjar med ett yogapass innan frukost för den som vill. Det blir också yoga och meditation under dagen eller framåt kvällen, när det passar in i programmet. Ingrid driver NyttoLiv Hälsocenter i Svedala tillsammans med sin man. På NyttoLiv har hon fem yogaklasser i veckan, ordnar resor, föreläsningar och events, allt i hälsans tecken.
Tycker du om att yoga och vara ute i naturen? Tycker du om att vandra och uppleva det naturliga, genuina och äkta? Tilltalas du av det franska köket, de franska vinerna och den franska kulturen? Vill du uppleva något alldeles unikt långt bortom turiststråken, dagar fyllda med aktiviteter men utan stress? Då är denna resa som klippt och skuren för dig!